Dementietuin in woonzorgcentrum Zonnig Huis HALLE

C21

Dementietuin in woonzorgcentrum Zonnig Huis HALLE

Halle_zonnig_huis_
 

Tijdens de Week van Dementie is in het Halse woonzorgcentrum Zonnig Huis een gloednieuwe belevingstuin geopend. Voor de bewoners met dementie en hun naasten vormt de dementietuin een rustige plek om veilig te wandelen in de buitenomgeving van het woonzorgcentrum en contact met elkaar te stimuleren. 

Veilig wandelen en genieten in de belevingstuin
Tijdens de Week van Dementie werden overal in Vlaanderen activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten. Zo ook in woonzorgcentrum Zonnig Huis in Halle, waar bewoners en personeel de gloednieuwe dementietuin feestelijk openden. Dementie vraagt specifieke zorgen en dankzij de belevingstuin naast het Zonnig Huis kunnen de bewoners van de beschermde afdeling nu ook in alle veiligheid genieten van een mooi stukje natuur. Een wandeling in de tuin zorgt voor meer lichaamsbeweging en stimuleert bovendien het contact met medebewoners, zorgpersoneel en bezoekers.  

Zintuigen prikkelen in gezonde buitenlucht

De nieuwe belevingstuin heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven van de bewoners met dementie, een ziekte die wereldwijd steeds meer mensen raakt. Zintuigelijke waarnemingen zijn voor hen vaak de enige manier om te ervaren. Een kronkelend wandelpad, verschillende soorten beplanting en bloemen, vogelkastjes en zelfs konijntjes zorgen ervoor dat tijdens een wandeling zintuigen als ruiken, horen, zien en voelen geprikkeld raken en activiteiten worden gestimuleerd. De aanwezigheid van houten banken zorgt voor rustpunten om in de buitenlucht te vertoeven. Bovendien genieten ook de bewoners van de andere afdelingen in het Zonnig Huis van het mooie uitzicht op de tuin.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant | 19 okt 2021
Marc Sluys | 11 okt 2021

archief