De CD&V senioren van HALLE trokken naar het congres

C21

De CD&V senioren van HALLE trokken naar het congres

Bcc07c1d-d6c8-4aae-bf29-41b078d5fad8
 

 De CD&V senioren van Halle trokken naar het congres in het Provinciehuis Leuven van de CD&V senioren. We gaan er mee debatteren over ouderenzorg en de beleidskeuze die daarbij genomen moeten worden. Het thema is “Niet over ons zonder ons.” Daarmee onderlijnen we nogmaals hoe stevig we als ouderengroep ons in de maatschappelijk leven willen verankerd zien. Zowel in zorg, buurten en bij elke democratische besluitvorming.

CD&V senioren Halle willen duidelijk niet aan de kant staan. De  betrokkenheid vanuit het verleden zet ook zijn strepen in het heden. In deze groep vinden we trouwens heel wat vaste kiezers en getrouwen. 

CD&V zenioren Halle proberen dynamisch die participatieve weg te  bewandelen.  Vorige maand bezochten we Blankenberge om transparantie met onze stad te verkennen; dagelijks volgen we de actualiteit op de voet. Het plaatselijk beleid toetsen we aan onze senioren welzijns enquête. 

Onze leden en deelgenoten proberen we te verbinden. “Door de bril van”, ons infoblaadje  als contactblad verspreiden we regelmatig in Halle onder onze leden en sympathisanten. In de  Kerstseditie interviewen we onze ereburgemeester Dirk Pieters en polsen naar zijn kijk op de zaken.

Op onze website www.seniorencdenvhalle.be  kun je ons dagelijks volgen. Even inloggen en je bent ons nabij. Er zit een communicatielink in vervat zodat we naar iedereen kunnen luisteren en onze lenzen kunnen inzoomen op gestelde vragen.

Binnenkort lanceren we een actie om eenzaamheid, digitale ongeletterdheid, de kille zorgomgevingen  te doorbreken en onder de aandacht te brengen. We zullen in de wereldmaand november gerelateerde SDG’s vanuit onze visie duiden.

Staat CD&V aan de kant van de zwakkere, de behoeftigen en wil het  ons mentale welzijn in deze verharde links-rechts  en populistische tijden nog centraal plaatsen in elke discussie ten gronde? In het verleden hebben vele gewerkt om een sociale cultivatie te garanderen. Wij willen deze intake zonder schroom in het heden verderzetten. Vandaar ook onze slogan “Senioren kiezen voor de toekomst.”

Senioren begrijpen maar al te goed de noodzaak om sociale weefsels in het labyrint van maatschappelijke ontwikkelingen te blijven voorgaan. De kiezers moeten deze waarden van “welbevindende samenhorigheid” opnieuw solidair herontdekken. Senioren Halle kijken niet vanop de achterbank maar doen actief hun duit in het zakje. Ook vandaag sporen we naar Leuven om onze eisen kracht bij te zetten. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant | 19 okt 2021
Marc Sluys | 11 okt 2021

archief