Kom!pas wordt automatisch toegekend in 2022 in HALLE

C21

Kom!pas wordt automatisch toegekend in 2022 in HALLE

Schermafbeelding_2021-10-15_om_07
 

Vanaf volgend jaar krijgen Hallenaren die in aanmerking komen voor een Kom!pas hun exemplaar van deze kortingspas automatisch toegestuurd. Zo wil de stad de drempel verlagen voor mensen met een lager inkomen om deel te nemen aan lokale activiteiten en het vrijetijdsleven in Halle.

 

75% korting bij deelnemende organisaties

Kom!pas is een kortingssysteem voor Hallenaren met beperkte financiële middelen. De pas wordt toegekend op basis van het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering’ en is één jaar geldig. Hallenaren met een Kom!pas kunnen tegen 25% van de totaalprijs deelnemen aan de activiteiten van verschillende deelnemende verenigingen en organisaties. Dat kan gaan om cursusgeld, lidgeld, inschrijvingsgeld voor een uitstap of om de ticketprijs voor een voorstelling. De korting wordt voor de helft door de vrijetijdsaanbieder gefinancierd, en voor de helft door het stadsbestuur.

 

Automatische toekenning voor personen met verhoogde tegemoetkoming

Op dit moment bereikt Kom!pas ongeveer 23% van de Hallenaren die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. Om nog meer mensen te betrekken in het vrijetijdsleven, zal de stad vanaf volgend jaar de kortingskaart automatisch toekennen zonder dat er een aanvraag moet gebeuren en zonder aanvullend financieel onderzoek. De stad kan zich namelijk baseren op de lijsten van alle Hallenaren die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming, na aanvraag bij de Kruispuntbank Sociale Zekerheid (KSZ). In onze stad gaat het om ongeveer 4200 inwoners. 

 

Praktische informatie

Voor meer info over Kom!pas kan je terecht op www.halle.be/kompas.

Alle deelnemende organisaties en verenigingen vind je op www.halle.be/kompas-deelnemers.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief