Zennepad en Stroppen verkend in HALLE

C21

Zennepad en Stroppen verkend in HALLE

Foto2
 
Foto3
Foto5
Foto4
 

De coronatijd heeft bevestigd dat trage wegen een uiterst belangrijk onderdeel van de openbare ruimte zijn. Op de Dag van de Trage Weg, 17 oktober 2021, werden op bijna 200 plaatsen verspreid over België trage wegen in de kijker gezet. De activiteiten tonen realisaties, nemen een verwaarloosde voetweg onder handen en gaan ook knelpunten niet uit de weg. In Halle hielden we een wandeling voor het publiek waar heel wat deelnemers op afkwamen, uit Halle en de wijde omtrek 

Werkgroep Trage Wegen Zuidwest-Brabant bezorgde het huidige stadsbestuur al van het begin van de bestuursperiode een wenslijstje met makkelijk te realiseren verbeteringen en openstellingen van trage wegen. De stad werkt aan een paar dossiers, maar tastbare realisaties kunnen we tot nu toe enkel tonen aan het Zennepad. De deelnemers waren onder de indruk van het bedrag van de investeringen die op en rond het Zennepad worden uitgevoerd. Sommige zijn nuttig en vereist voor de veiligheid. Maar al gauw werd ook de bedenking geuit dat met deze middelen het hele wenslijstje trage wegen in Halle al kon zijn uitgevoerd!

We verkenden ook de transformaties aan de infrastructuur op Stroppen. Hier zal de bouw van de nieuwe sluis op het kanaal dé kans zijn om de oude verbinding Buizingen – Stroppen te herstellen. We houden dit samen met het stadsbestuur in het oog. Verder dringen we er op aan dat het kapelletje aan de hoek van voetweg 54 en de Lariellestraat zou worden heropgetrokken. Was dat niet een van de voorwaarden in de bouwvergunning van Residentie De Stroppen?

De wandeling was natuurlijk ook een aangenaam weerzien na de coronabeperkingen, met gezellige babbels onder de deelnemers. En daar droeg ook de verfrissing aangeboden door Natuurpunt Halle toe bij (foto 5)!

Je kunt de wandeling steeds op eigen houtje overdoen. De hele beschrijving en uitleg vind je op https://www.natuurpunthalle.be/natuurpunt-halle/trage-wegen-zuidwest-brabant/beschrijving-van-wandelingen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2021
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant
werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief