HALLE - Brouwerij Boon neemt voor het eerst deel aan European Beer Star en behaalt meteen twee medailles

C21

HALLE - Brouwerij Boon neemt voor het eerst deel aan European Beer Star en behaalt meteen twee medailles

Jos__links__frank_karel__rechts__boon__1_
Jos Frank en Karel Boon
 
Mariage__parfait_boon_kopie
Framboos_boon_
 

 De European Beer Star wordt georganiseerd sinds 2004 en is inmiddels uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste bierconcours. Gisteren werden in Munchen de winnaars bekendgemaakt van de editie 2021. Geuze Boon Mariage Parfait won het goud in de categorie ‘Belgian-style Lambic & Geuze’ en Framboise Boon sleept het zilver in de wacht bij de fruitbieren. 

“Per categorie mag van elke brouwerij maximum één bier meedoen. We stuurden in totaal twee bieren in: Geuze Boon Mariage Parfait en Framboise Boon. Het doet dan ook zeer veel plezier dat beide bieren in de prijzen vielen”, zei Karel Boon na afloop van de awardceremonie. “Wanneer we aan een bierconcours deelnemen, vallen we met onze geuzes steevast in de prijzen. Telkens opnieuw wordt de kwaliteit ervan bevestigd. Naast het goud voor onze Geuze Mariage Parfait, zijn we bijzonder blij met de zilveren medaille voor onze Framboise. Wereldwijd zijn er tal van fruitbieren. Geen wonder dat deze categorie één van de felst bevochten is van het concours. Daar zilver behalen blijft hoe dan ook een hele mooie prestatie.”

Geuze Boon Mariage Parfait en Framboise Boon vielen dit jaar al eerder in de prijzen. Op de World Beer Awards 2021 wonnen beide bieren een zilveren medaille.

Omtrent Brouwerij Boon
Frank Boon zette zijn eerste stappen in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de pioniers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart zette. Intussen namen zijn zonen Jos (33) en Karel (27) de fakkel van hem over. Vorig jaar produceerde het Lembeekse familiebedrijf ruim 20.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022
Marc Sluys | 10 jan 2022

archief