Hakhoutbeheer, ook langs de HALSE gewest- en autosnelwegen

C21

Hakhoutbeheer, ook langs de HALSE gewest- en autosnelwegen

Wegen_en_verkeer_
 

Van november tot maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen in Vlaanderen. Ook in Halle zal er aan enkele groene wegbermen gewerkt worden. Wij lijsten op waar de werken zullen plaatsvinden en geven jou graag wat meer info over wat hakhoutbeheer betekent voor de natuur en de verkeersveiligheid.

 

In Halle gebeurt het hakhoutbeheer op de volgende plaatsen (exacte datum nog niet gekend): 

·       Langs de afritten 21 Halle van de E19 R0 in beide richtingen

·       Langs de opritten in Halle van de E19 R0 in beide richtingen

·       Langs de E19 R0 richting Brussel t.h.v. de Arenbergstraat

·       Langs de N203a tussen afrit Halle E19 R0 en afrit Sint-Rochus

·       Op verschillende plaatsen langs de N203a (beide richtingen) tussen afrit Sint-Rochus en afrit Halle Centrum

·       Langs de afritten van de N203a Halle Centrum en Lembeek 

·       Langs de A8 E429 tussen Dassenveld en Hondzocht (beide richtingen)

 

Zie kaart op https://wegenenverkeer.be/natuur-en-milieu/ecologisch-bermbeheer/hakhoutbeheer

 

Wat is hakhoutbeheer?

Hakhoutbeheer is een eeuwenoude en alternatieve vorm van het beheren van bomen en struiken. De bomen worden daarbij afgezaagd tot op een tien- à twintigtal centimeter boven de grond. In de volgende seizoenen schieten ze opnieuw uit. Dit wordt tussen november en maart uitgevoerd omdat bomen en struiken dan niet in het blad staan, de sapstroom langzamer verloopt (en de bomen dus minder kwetsbaar zijn) en de vogels niet broeden.

 

Veiligheid als topprioriteit

Langs heel wat van onze wegen staan bomen en struiken. Naarmate deze hoger en ouder worden, nemen de risico’s voor de verkeersveiligheid toe. Hoge bomen vangen veel wind, en kunnen omwaaien of afbreken en op de weg vallen. Doordat ze zo dicht bijeen staan, hebben ze bovendien de neiging om naar buiten te groeien, naar het licht toe. De bomen aan de wegzijde hellen dus vaak over naar de weg, en dreigen op termijn op de weg te vallen. Ook zware takken kunnen afbreken en op de weg terecht komen. Dat is levensgevaarlijk. Om dat veiligheidsrisico te beperken, doen we aan hakhoutbeheer.

 

Impact op de biodiversiteit

Om de negatieve impact op fauna en flora te beperken, werken we voor langere zones in segmenten. Zo schiet een bepaalde zone al terug uit voor het volgende stuk wordt aangepakt, enkele jaren later. Door een combinatie van jongere en oudere begroeiing ontstaat er meer variatie en vinden meer planten en dieren een geschikt plekje. Door kleinschaliger te werken - en waar het kan ook een aantal bomen te laten staan - trachten we de impact op fauna en flora te beperken. Maar niets doen is geen optie: op termijn wordt het risico voor de verkeersveiligheid immers te groot.

 

Een groen scherm

Door het inkorten van de beplanting zijn de weg en het verkeer meer zichtbaar. De ingreep heeft echter geen invloed op het geluidsniveau van een nabijgelegen weg. Beplanting heeft slechts een beperkt effect op geluidsdemping en houdt enkel geluid tegen als het gaat om een zeer dichte beplanting van enkele tientallen meters breed die gesloten is van bodem tot kruin.

 

Hinder tijdens de werken

De werken worden uitgevoerd met gemotoriseerde voertuigen en machines. Dit kan wat geluidshinder met zich meebrengen. De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. Hierdoor zal er slechts beperkte hinder zijn voor het verkeer.

 

Info: Hakhoutbeheer | Wegen en verkeer

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022
Marc Sluys | 10 jan 2022

archief