Houtkap Krabos en Zavelput vanaf dinsdag 11 januari

C21 Css

Houtkap Krabos en Zavelput vanaf dinsdag 11 januari

Zavelput
 

 In januari en februari 2022 wordt er gewerkt in het Krabos en speelbos Zavelput, gelegen aan de Drasop in Buizingen. De werken kaderen in het natuur- en erfgoedbeheerplan ‘Krabos en Zavelput’ waarmee de stad Halle en de partners van Plan Boommarter de natuurwaarde van dit bosgebied rond het Hallerbos stapsgewijs verhogen. De houtkap van een deel bos rond de Zavelput start op dinsdag 11 januari 2022.
Waarom deze werken?
We willen de monotone naaldhoutplantage vervangen door een gevarieerde mix van inheems loofbos en Brabantse heide. Zo ontstaan meteen ook zonnige bosranden, rijk aan voedsel voor vogels en vlinders. Om zowel de visuele impact als de effecten op de bestaande bosfauna en -flora te beperken, is een planning uitgewerkt waarbij de werken stap voor stap uitgevoerd worden. De eerste fase van de werken In de eerste fase van de inrichtingswerken (januari - februari 2022) gaat het om de zones die in het blauw gemarkeerd zijn op de kaart.
• Op het plateau (1a): kap van een 6 meter brede strook Corsicaanse den aan de zuidwestelijke rand van het bos, zodat we daarna een streekeigen bosrand kunnen aanplanten.
• In het lager gelegen deel (1c): uitdunnen van Corsicaanse den zodat we deze zone geleidelijk kunnen omvormen naar inheems loofbos. Toegankelijkheid Om de veiligheid te garanderen, sluit men sommige delen van het bos af tijdens de werkzaamheden.
Stad Halle - Oudstrijdersplein 18 - 1500 Halle - T 02 365 99 00 - info@halle.be - www.halle.be Volgende fase Later dit (voor)jaar zal met bordjes aangegeven worden welke paden en zones toegankelijk zijn voor welke gebruikers (voetgangers, spelende jeugd en fietsers). Ook de nodige fietssluizen en infoborden worden geplaatst.
Info: Openbaar groen | groen@halle.be | 02 365 95 34

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022
Marc Sluys | 01 aug 2022

archief