Opnieuw inbrekers gevat in HALLE

C21 Css

Opnieuw inbrekers gevat in HALLE

Politie_zone
 

Politioneel zijn de donkere maanden gekend omwille van het stijgend aantal effectieve inbraken. Ieder jaar opnieuw stelt de lokale politie vast dat inbrekers tijdens de eindejaarsperiode ongemerkt hun slag proberen te slaan.
Door de onherkenbaarheid van verdachten in de straat omwille van de duisternis, maar ook de afwezigheid van eventuele bewoners die sterker opvalt omdat de woning niet verlicht is of omdat er geen lawaai of rumoer is, maakt dit een inbraak gemakkelijker en de kans om gevat te worden kleiner.  
Zo ook zondagavond omstreeks 19.30 uur verschaften verdachten zich toegang tot de garage van de appartementsgebouwen gelegen in Broekborre (Halle). Eens in de garage braken ze de opslagkelder van een bewoner open. Eén van de bewoners had geluid gehoord komende van de kelder en ging een kijkje nemen.
De verdachten werden opgeschrikt en wanneer er ook een andere buur bijkwam, namen de drie personen de vlucht langsheen de garagepoort en liepen zij de Nijverheidsstraat in, richting Nederhem. Daar konden de verdachten worden gevat door de lokale politie.  
Het ging om twee meerderjarige jongemannen en één minderjarige allen afkomstig uit het Brusselse. Deze laatste werd na verhoor opnieuw vrijgelaten. De twee meerderjarigen werden onmiddellijk gedagvaard en zullen zich eerstdaags verantwoorden voor de rechtbank. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2022
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022
Marc Sluys | 01 aug 2022

archief