Halle beloont inspanningen voor het milieu

C21 Css

Halle beloont inspanningen voor het milieu

Afval_ophaling_
 

De stad Halle voorziet een subsidie voor verenigingen die de voorbije maanden zwerfvuilacties of natuurbeheersacties organiseerden. Samen ontvangen ze daarvoor 6.865 euro. Ook voor milieuverenigingen aangesloten bij de Halse milieuraad voorziet de stad jaarlijks een subsidie. Financiële beloning voor inzet van verenigingen Het stadsbestuur zet in op een propere en milieuvriendelijke stad, samen met de inwoners en verenigingen van Halle.
Wie z’n steentje daartoe bijdraagt, verdient een beloning. De stad geeft daarom verenigingen die de voorbije maanden zwerfvuilacties of initiatieven rond natuurbeheer op poten hebben gezet, een financieel zetje. Zoals de vrijwilligers van Natuurpunt Halle: zij trekken elke week de straat op om zwerfvuil te rapen. Vorig jaar goed voor in totaal 120 km opgeruimde wegbermen, voetwegen of voetpaden.
Elk jaar organiseert Natuurpunt ook samenwerkdagen waarop scholen, bedrijven, gezinnen en andere verenigingen worden uitgenodigd om samen aan de slag te gaan in een stukje natuur in de stad.
Voor die inspanningen krijgt Natuurpunt Halle nu een subsidie van 3.749 euro. En ook De Okkernoot vzw (625 euro), Streekvereniging Zenne & Zoniën (625 euro), Ringwerkgroep 02 Halle (620 euro), Scouts Sint-Rochus (675 euro) en Scouts Halle (571 euro) kunnen rekenen op financiële steun als beloning voor hun acties. De stad is trouwens van plan om ook volgend jaar verenigingen te belonen die de handen uit de mouwen steken voor het milieu.
Laat het dus zeker weten als je een activiteit op poten wil zetten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2022
Marc Sluys | 20 mei 2022

archief