De bib plant leuke activiteiten voor de HALSE jeugd

C21

De bib plant leuke activiteiten voor de HALSE jeugd

Jeugdboekenmaand_2022
 

Elk jaar organiseert de bibliotheek een aantal activiteiten voor scholen en jonge bibbezoekers. Ook al sluit de bib begin dit jaar tijdelijk de deuren wegens de verhuis, de Halse jeugd zal dit jaar niets moeten missen van de Poëzieweek en de Jeugdboekenmaand.

Het leesplezier bevorderen bij de jeugd is een belangrijke doelstelling van de bibliotheek. Auteurslezingen en workshops spelen daarin bijvoorbeeld een belangrijke rol. Ontmoetingen tussen auteurs en lezers zijn een unieke manier om kinderen en jongeren aan te zetten tot vaker lezen. 

De bib biedt activiteiten voor scholen aan in het kader van de Poëzieweek (27 januari t.e.m. 2 februari 2022) en de Jeugdboekenmaand (1 t.e.m. 31 maart 2022).

Poëzieweek

De Poëzieweek loopt dit jaar van donderdag 27 januari t.e.m. woensdag 2 februari. Die week wordt ook het startschot gegeven voor het stedelijke poëzieproject ‘Dichter in je buurt’. Daar wordt een wedstrijd aan gekoppeld, waaraan ook de Halse jeugd kan deelnemen.

De bibliotheek organiseert volgende workshops voor de Halse scholen:

workshop Slampoetry (eerste graad secundair) door Muzische workshops vzw

workshop Tiktokpoetry (eerste graad secundair) door Creatief schrijven vzw

workshop Letterbeest (eerste graad basisschool) door Creatief schrijven vzw

workshop Bioverzen maken (tweede en derde graad basisschool) door Creatief schrijven vzw

Voor de basisschool en het secundair onderwijs worden er lespakketten en een educatieve map aangeboden.

Jeugdboekenmaand

Maart betekent Jeugdboekenmaand. Dit jaar is het thema van de Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'. We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Eén ding staat vast: zonder held geen verhaal. En mensen hebben hun verhalen nodig.

Lezing en educatief pakket 

De bibliotheek organiseert op dinsdagnamiddag 1 maart 2022 een lezing van Leo Bormans en Qadir Nadery in CC ‘t Vondel. In het boek ‘De knikkers van Qadir’ lees je het waargebeurde verhaal van een Afghaanse man die met zijn gezin vlucht voor het geweld van de taliban naar Europa, door de bergen, als bootvluchteling en overgeleverd aan mensensmokkelaars. 

Een educatief lespakket wordt vooraf aan de scholen bezorgd.

Het scholenaanbod wordt sinds jaar en dag gratis aangeboden door de bibliotheek. Deze activiteiten zijn namelijk hét uithangbord van de bib naar onze jeugd toe.  

Tijdelijke sluiting van de bib, wat betekent dat?

De bib sluit de deuren van 17 januari tot midden maart 2022 voor een verhuis naar het voormalige politiekantoor in de Victor Baetensstraat 4. Leden kunnen nog tot en met 15 januari tot 30 boeken ontlenen en dat tot april! Bovendien blijft de bibliotheek in Essenbeek ondertussen gewoon open. Ook daar ben je uiteraard meer dan welkom.

 

Om na de heropening jong en oud warm te maken om de nieuwe locatie te komen ontdekken, zijn er grootste plannen in de maak. Tijdens de zomermaanden zullen er een aantal arcadegames in de bib te vinden zijn. Benieuwd? Kom ons dan zeker opzoeken!

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief