Infosessies over kringlooptuinieren van Intradura in HALLE

C21

Infosessies over kringlooptuinieren van Intradura in HALLE

Composteren_
 

Al gehoord van een wormenbak om je keukenafval te composteren? Weet je hoe je correct gft sorteert en bovendien geld uitspaart op de duurdere afvalzakken? Het zijn maar enkele topics uit een reeks interessante workshops en infosessies die intercommunale Intradura organiseert. De sessies vinden zowel online als fysiek plaats in Halle en gemeenten in de buurt.
Fysieke workshops
Workshop ‘composteren zonder tuin’
Je hebt geen tuin nodig om zelf je keukenafval te composteren. Met een kleine versie van een composteersysteem, eenvoudig zelf te maken in de vorm van een wormenbak, kan je aan de slag op je balkon, in je kelder of je gang.

Online-infosessies
Interesse in een van onderstaande online-infosessies? Schrijf je in via de website van Intradura: www.intradura.be/nl/overzicht-workshops-en-infoavonden. Je ontvangt een paar dagen voor de infosessie per mail de link om te kunnen deelnemen.
‘Water in de kringloop’

Ontdek hoe je water bewaart voor later in je tuin

Maandag 9 mei 2022, 20u (duur: 1,5 uur)

We krijgen steeds vaker te maken met te droge en te natte periodes. Tuincoach Wim toont je verschillende technieken om je tuin om te toveren naar een opslagplaats voor water en hoe je het in de bodem kan laten dringen.
‘Niet-organisch afvalmateriaal verwerken in je tuin’
Een mooie gezellige tuin hoeft niet duur te zijn.
Donderdag 12 mei 2022, 20u (duur: 1 uur)
Heb je stenen, groot snoeihout, sloophout, dakpannen en andere materialen liggen? Deze kan je op een creatieve en esthetische manier in je tuin hergebruiken. Laat je in deze webinar inspireren en bespaar op nieuw tuinmateriaal.
‘Kleine onthardingen, groenere omgeving’
Maak gevels, terrassen en opritten groener met kleine ingrepen.

Maandag 16 mei 2022, 20u (duur: 1 uur)

Geen tuin? Met enkele kleine ingrepen kan je de omgeving rondom je huis een pak groener maken. Zo zorg je ervoor dat er meer water in de bodem kan en je omgeving groener en koeler wordt. Tuincoach Wim vertelt je o.a. voor welke planten je het best kiest.  
‘Iedereen mee met gft’
Wat mag er in de gft-zak en wat niet?

Donderdag 23 juni 2022, 20u (duur: 1 uur)

Weet je hoe je correct groente-, fruit- en tuinafval sorteert en bovendien geld uitspaart op de duurdere afvalzakken? In deze webinar krijg je alle sorteerregels nog eens uitgelegd en kan je al je vragen stellen.
‘Thuis composteren’

Verwerk keukenresten en tuinresten in je eigen tuin

Maandag 20 juni 2022, 20u (duur: 1,5 uur)

Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt maken door je groente-, -fruit- en tuinafval thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, je bespaart ook geld en afval.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief