Volgende fase werken Albertpark HALLE van start

C21 Css

Volgende fase werken Albertpark HALLE van start

Albertpark-1
 

Op 30 mei 2022 start de volgende fase van de werken in het Albertpark. Eerder werden oude en zieke bomen verwijderd en nieuwe bomen aangeplant. Nu wordt ook de padenstructuur heraangelegd. Daarnaast krijgt het stadspark nieuw meubilair en een heus inkomplein. Dankzij al deze veranderingen ziet ons stadspark er straks piekfijn uit voor zijn 125ste verjaardag!
Groene long
Het Albertpark is een belangrijke schakel in het Landschapspark dat Lembeek met Buizingen zal verbinden. De vernieuwing van het park kadert in het strategisch project ‘Zuurstof voor de Zenne’ van de stad, gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Hiermee willen we de open ruimte in de buurt van de Zenne behouden, versterken en herinrichten. Tijdens het eerste deel van de opknapbeurt van het park werden vorig jaar de oude en zieke bomen gerooid. In de plaats daarvan werden tal van nieuwe bomen aangeplant om het park nog groener te maken. Vanaf 30 mei start nu de volgende fase van de werken.
Wandelpaden opgefrist
De padenstructuur, typerend voor de Engelse landschapsstijl waarvoor in 1897 bij de aanleg van dit stadspark werd geopteerd, blijft behouden. Enkel waar nodig passen we de organische vormstructuur aan. De paden krijgen wel een nieuwe halfverharding met kalkgesteente. Een groot voordeel van halfverharding is dat het goed waterdoorlatend is. Door gebruik te maken van kalkgesteente worden de paden krijtwit, waardoor het park een pak frisser zal ogen. Het gaat trouwens om dezelfde halfverharding aan het Zennepad ter hoogte van de Leide. Zo verkrijgen we ook uniformiteit in het Landschapspark.
Nieuw evenementenplein en parkmeubilair
Ter hoogte van de bibliotheek krijgt het park een uitnodigend inkomplein voor kleine culturele evenementen, een pop-upinitiatief of een (kerst)markt. Betonverharding zorgt ervoor dat de ondergrond daarbij niet wordt beschadigd. Ook het parkmeubilair wordt vernieuwd: er komen nieuwe zitbanken en nieuwe fietsbeugels ter hoogte van de Basiliekstraat. Ook zorgen we voor vernieuwde verlichting met extra lichtpunten. De stad wil hiermee naast de beleving ook de veiligheid in het stadspark verhogen. Na de uitvoering van al deze infrastructuurwerken zal de uitvoeringsdienst van de stad Halle borders langsheen de Zenne en Parklaan aanplanten voor een piekfijne afwerking van ons stadspark.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 26 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief