Aanleg van voetpadbuizen niet meer toegelaten in HALLE

C21

Aanleg van voetpadbuizen niet meer toegelaten in HALLE

Schermafbeelding_2022-06-24_om_12
 

Voetpadbuizen, de verbindingsbuizen die regenwater en soms ook afvalwater afvoeren van de gevel naar de straatgoot, kunnen weggebruikers hinderen. Daarom is de aanleg ervan in Halle voortaan niet meer toegelaten. Vanaf 1 juli 2022 moeten inwoners verplicht een aansluiting maken op de riolering.
Toegankelijk openbaar domein
De stad Halle voert de toegankelijkheid van het openbare domein hoog in het vaandel. Dat betekent dat er zo weinig mogelijk obstakels mogen zijn op openbare wegen en plekken. Daarom is de aanleg van voetpadbuizen vanaf 1 juli 2022 niet meer toegelaten. Deze buizen, die aan de gevels van woningen en gebouwen bevestigd zijn, kunnen namelijk in de weg hangen van bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Het is bovendien ook verboden om hemelwater vrij te laten afstromen over het bestaande openbaar domein. Inbreuken kunnen bestraft worden met een administratieve geldboete.
Aansluiting op de riolering
Voetpadbuizen vermijd je door een aansluiting op de riolering. Dit kan ofwel door het binnenleiden ervan in de kelder van de woning en deze daar te verbinden met de bestaande rioolaansluiting, ofwel door het aanvragen van een nieuwe rioolaansluiting. Zo’n nieuwe aansluiting kan je aanvragen via de stadswebsite (www.halle.be/menu/bouwen-wonen-en-ondernemen/verbouwen/afvoer-en-aansluitingen/rioolaansluiting).
Wat met bestaande voetpadbuizen?
Bestaande, vergunde voetpadbuizen voor de afvoer van hemel- en/of afvalwater hoeven niet te worden weggehaald. Voorwaarde is wel dat ze werden geplaatst volgens de voorschriften in de vergunning. Bij een eventuele heraanleg van het voetpad en de riolering worden de bestaande voetpadbuizen alsnog aangesloten op de private hemelwaterafvoer of op de riolering.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief