HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

C21

HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

Stadhuis_halle

Gebruik van gekopieerde parkeerkaarten niet getolereerd
Het gebruik van gekopieerde parkeerkaarten voor personen met een handicap wordt door de politie niet getolereerd en beboet. Alleen de originele parkeerkaart mag dus gebruikt worden.
De lokale politie heeft vastgesteld dat parkeerkaarten voor personen met een handicap worden gekopieerd. Het kopiëren gebeurt wel niet met slechte bedoelingen, gewoon uit praktische overwegingen, maar de politie staat dit niet toe. Als een kopie van een parkeerkaart geconstateerd wordt, schrijft de politie een verkeersboete uit.

Brabantse Pijl doorkruist Halle
Op zondag 30 maart doorkruist de wielerwedstrijd de Brabantse Pijl de stad. Langsheen het parcours geldt dan een tijdelijk parkeerverbod en is er geen verkeer toegelaten tijdens de doortocht. Die is voorzien rond 14.30 uur.
Via de Nijvelsesteenweg, Leopoldstraat, Halleweg, Sint-Rochusstraat, Bospoortbrug, Suikerkaai, R. Deboecklaan, Bevrijdingsplein, Demaeghtlaan, Verhavertstraat, Lenniksesteenweg en Sint-Pieters-Leeuwsesteenweg rijden de wielrenners naar Sint-Pieters-Leeuw.
Het gaat om een doortocht, de straten worden dus niet afgesloten. Het verkeer zal geregeld worden door de politie en seingevers. De inwoners langs het parcours krijgen van de organisator een bericht in de bus.
 
Tentoonstelling ‘Internet van de 19de eeuw’
 In het kader van erfgoeddag organiseert de cultuurdienst de tentoonstelling ‘Internet van de 19de eeuw’. Van 13 tot 20 april 2008 kan de collectie oude telecommunicatietoestellen van Fons Vanden Berghen bewonderd worden in het oud postgebouw. Een unieke kans om kennis te maken met de voorgeschiedenis van het internet.
De expositie toont de pijlsnelle evolutie van de telecommunicatie, van telegrafie naar telefonie en radio. De meeste van die toestellen uit vervlogen tijden komen uit de privéverzameling van Hallenaar Fons Vanden Berghen en worden voor het eerst tentoongesteld.
Op zondag 13 april en in het weekend van 19 en 20 april is de tentoonstelling vrij toegankelijk, van 10 tot 18 uur. De week van 14 april wordt de tentoonstelling speciaal opengesteld voor de scholen en groepen. Er zijn geanimeerde rondleidingen waarbij experimenten worden uitgevoerd en een aantal toestellen worden gedemonstreerd..
 
Informatieblad Info Halle in een nieuw kleedje
Het stedelijk informatieblad Info Halle heeft een totaal nieuwe look gekregen. De onderverdeling in verschillende rubrieken is behouden gebleven maar het is allemaal in een nieuwe, frisse lay-out gegoten. Nieuw is de agenda middenin. Daarop staan alle activiteiten die de eerstkomende maanden plaatsvinden. De nieuwe Info Halle valt eind van de maand in de Halse brievenbussen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022
Marc Sluys | 10 jan 2022

archief