Vooruit HALLE zamelt schoolgerief in

C21

Vooruit HALLE zamelt schoolgerief in

Foto_bij_pb_-_actie_schoolgerief
 

Op zondag 14 augustus organiseert Vooruit Halle een inzamelactie voor schoolgerief voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Zo wil de partij mensen die het financieel moeilijker hebben wat ondersteunen bij de start van het nieuwe schooljaar.

 

Niet evident
"Het begin van het schooljaar is voor heel wat gezinnen met kinderen een dure periode.", vertelt Arno Pirolo, gemeenteraadslid voor Vooruit Halle. "Ze moeten naast nieuw schoolgerief, ook vaak een hele stapel boeken aankopen. Dat is niet evident voor gezinnen met kinderen die het financieel niet makkelijk hebben. Een nieuwe boekentas, pennenzak, kaften en schriften voor zoon- of dochterlief behoren vaak niet tot de mogelijkheden. En dat terwijl een ander deel van de klas vaak elk jaar met nagelnieuwe dingen op de proppen komt."

"Omdat nieuw schoolgerief niet voor alle jonge gezinnen in onze stad een evidentie is, willen we met Vooruit Halle tweedehands schoolgerief inzamelen. Dat doneren we dan aan lokale welzijnsorganisaties, die het op hun beurt verdelen aan de kinderen in onze gemeente die in een kwetsbaar gezin leven. Op die manier weten we zeker dat alles goed terechtkomt.", stelt Francine Vander Motten, bestuurslid van Vooruit Halle. "Het is win-win: perfect bruikbaar tweedehands schoolgerief komt niet op de vuilnisbelt terecht en we hopen heel wat kinderen blij te maken, bijvoorbeeld met een leuke boekentas bij de start van het nieuwe schooljaar.", vervolgt Pirolo.

Halle Vooruit

De inzamelactie vindt plaats op zondag 14 augustus 2022 van 9 uur 30 tot 13 uur in het ontmoetingscentrum "Halle Vooruit" (Oudstrijdersplein 14, 1500 Halle). Wie tweedehands schoolgerief heeft dat om de één of andere reden niet meer gebruikt wordt, kan dit op dit moment komen binnenbrengen. 

 

Verkeer je niet in de mogelijkheid om op 14 augustus langs te komen? Contacteer dan gerust Vooruit Halle via halle@vooruit.org of coördinator Arno Pirolo via het nummer 0487/76.38.96. Er wordt dan zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht om het gerief alsnog in te kunnen zamelen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/ Fleur Deleeuw | 07 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023

archief