Bepaal in HALLE mee welke projecten Burgerbudget  krijgen

C21

Bepaal in HALLE mee welke projecten Burgerbudget  krijgen

Schermafbeelding_2022-09-22_om_13
 

De voorbije maanden dienden 115 enthousiaste Hallenaren 27 verschillende ideeën in voor het burgerbudget. Met dat budget van 200.000 euro wil de stad Halle projecten van inwoners ondersteunen. Nu is het tijd voor de stemronde. Welke projecten moeten we volgens jou waarmaken?
We toetsten de ingediende projecten af aan het reglement en de ideeën werden verder uitgewerkt. Het stadsbestuur kon uiteindelijk 21 projecten goedkeuren. Die zijn heel divers: een winkel op wielen, toegankelijkheid voor rolstoelen en buggy’s, gevelbankjes, een pop-upzomerbar, een ontmoetingsplek voor (amateur)kunstenaars, een minigolfterrein ... Alle voorstellen vind je op burgerbudget.halle.be .    
Iedereen kiest mee!
Nog tot midden oktober kan je stemmen op jouw favoriete projecten door het virtuele totaalbudget te verdelen. Stemmen doe je online of op papier in verschillende stadsgebouwen zoals het stadhuis, CC ’t Vondel en in de buurthuizen.
Burgerjury
Projecten die minstens vijftien keer gekozen worden, gaan door naar de laatste ronde: de beoordeling door een burgerjury. Die burgerjury nodigt de indieners eerst uit voor een gesprek. Daarna beslissen ze hoe het Burgerbudget verdeeld wordt. Iedere Hallenaar ouder dan 14 jaar kan zich nog kandidaat stellen voor de burgerjury. Er worden 9 juryleden geloot.
Vanaf januari 2023 kunnen de geselecteerde projecten starten. De indieners krijgen 2 jaar de tijd om hun project uit te voeren.
Kies mee op burgerbudget.halle.be of stel je hier kandidaat voor de burgerjury.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief