AZ Sint-Maria HALLE investeert met een fietsleaseplan in duurzame mobiliteit voor het personeel

C21

AZ Sint-Maria HALLE investeert met een fietsleaseplan in duurzame mobiliteit voor het personeel

Ziekenhuis_az_voor_
 

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle biedt alle vaste werknemers de kans een fiets te leasen. Op die manier wil het Halse ziekenhuis de medewerkers motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Met dit initiatief investeren we ook in de gezondheid van onze werknemers en maken we werk van een meer duurzame mobiliteit in en rond de stad.

Zo’n 50 % van de medewerkers van het AZ Sint-Maria woont in een straal van 10 km van het ziekenhuis. Ruim 20% woont zelfs in Halle. Toch merken we dat sommige medewerkers voor relatief korte afstanden liever de auto gebruiken. Begrijpelijk want de Zennevallei en het Pajottenland hebben een heuvelachtig landschap. Bovendien is een goeie (elektrische) fiets vaak een dure investering. Het AZ Sint-Maria wil hier wat aan doen met het fietsleaseplan dat tijdens deze ‘Week van de Mobiliteit’ werd voorgesteld aan het personeel. 

Een fietsleasing op maat van de werknemer

Via het fietsmobiliteitsplan kunnen de vaste werknemers via het ziekenhuis een elektrische of een gewone fiets leasen en genieten van heel wat voordelen. Het AZ Sint-Maria Halle werkt hiervoor nauw samen met Cycle Valley. Zij staan gedurende het driejarig leasingcontract garant voor een full servicepakket (verzekering, pechbijstand en een onderhoudsbudget). Voorts neemt het AZ Sint-Maria een deel van het maandelijks leasebedrag voor zijn rekening. Na afloop van het driejarig leasingcontract, kan de werknemer zijn tweewieler overkopen tegen een vrij kleine restwaarde of instappen in een nieuw leasingcontract.  

Het fietsleaseplan respecteert volledig de fietswensen van de werknemer. Het maakt dus niet uit of iemand kiest voor een stadsfiets, een bakfiets, een vouwfiets, een racefiets of een mountainbike, al dan niet in een elektrische versie. Ook de fietshandelaar waar de fiets wordt aangekocht en onderhouden, wordt door de werknemer zelf bepaald. We hebben dus gekozen voor een fietsleaseplan dat zoveel mogelijk tegemoet komt aan de persoonlijke voorkeuren van onze werknemers. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam 

Wie de overstap maakt van de auto naar de fiets, bespaart niet alleen flink wat geld uit. Fietsen maakt je bovendien gelukkig. Het bevordert het geestelijk en fysieke welzijn. Met dit fietsleaseplan investeert het AZ Sint-Maria dus in de gezondheid van de medewerkers. En ook al gaat het soms om kleine woon-werkafstanden: je hebt niet meer dan 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig om gezond te blijven, aldus de norm van de  Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). En een gezonde geest in een gezond lichaam, is - zeker voor een ziekenhuiswerknemer - enorm belangrijk. 

Meer duurzame mobiliteit in Halle

De fiets is ook het snelste vervoermiddel om in de stad te rijden. Het volledige historisch centrum in Halle is immers één grote fietszone. Maar ook rond het centrum word je niet vertraagd door files. Bovendien verlies je geen kostbare tijd met het zoeken naar een parkeerplaats.

Het fietsleaseplan heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen. Het AZ Sint-Maria is er dan ook van overtuigd dat heel wat werknemers zullen inteken. De infonamiddag die het ziekenhuis organiseerde n.a.v. de Week van de Mobiliteit en de testritmogelijkheden lokten alvast zeer veel collega’s.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief