HALLE gaat de strijd aan tegen zwerfvuil tijdens de 6de week van de handhaving

C21

HALLE gaat de strijd aan tegen zwerfvuil tijdens de 6de week van de handhaving

Schermafbeelding_2022-09-30_om_21
 

Van 3 tot 9 oktober gaat de 6de editie van de week van de Handhaving door in verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Tijdens deze week bundelen heel wat lokale besturen en politiezones, de afvalintercommunales en Vlaamse partners de krachten om controles op zwerfvuil en sluikstort fors op te drijven. Ook Halle werkt een eigen actieplan uit en wil zo duidelijk maken dat de maat vol is.
De week van de Handhaving is een initiatief van Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tussen de OVAM, Fost Plus en VVSG. In heel Vlaanderen gaan tussen 3 en 9 oktober extra handhavers de straat op met één doel voor ogen: de strijd aangaan met zwerfvuil en sluikstort. Daarbij worden ze op verschillende locaties ook geassisteerd door camera’s op zwerfvuil- en sluikstortgevoelige plekken. Overtreders zullen aangesproken worden en indien nodig ook een boete krijgen. Daarnaast is het de bedoeling de sociale controle aan te zwengelen.
Extra aandacht voor problematiek
Vorig jaar bleek de week van de Handhaving een groot succes. In maar liefst 194 Vlaamse gemeenten werd gedurende de maand oktober doorgedreven actie gevoerd. Dit bleef niet zonder resultaat: met 3.001 GAS-vaststellingen, 2.391 aanmaningen en 340 PV’s werd de situatie stevig aan de kaak gesteld.
Na de successen van de voorgaande jaren, zetten de deelnemende lokale besturen in oktober opnieuw in op extra controles. De actie is te vergelijken met de flitsmarathons. Het hele jaar door wordt er gecontroleerd, maar één week per jaar staat het extra hoog op de agenda. Deze extra aandacht voor de problematiek moet zo de impact en de greep op sluikstorters nog versterken.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief