Recordaantal inschrijvingen voor HALSE Kunstacademie

C21

Recordaantal inschrijvingen voor HALSE Kunstacademie

Schermafbeelding_2022-10-07_om_10
 

Schooljaar 2022-2023 is nu al een topjaar voor de Halse Kunstacademie. Een recordaantal leerlingen schreef zich in voor het deeltijds kunstonderwijs. 1429 kinderen, jongeren en volwassen zullen zich dit jaar creatief uitleven in Muziek, Woord, Beeld en Dans. Dat is een stijging met 9,5% tegenover vorig jaar.
Sterke groei
Hoewel de Halse Kunstacademie voorgaande jaren al een sterke groei kende, en zelfs in coronatijd meer dan behoorlijke inschrijvingscijfers kon voorleggen, steeg het leerlingenaantal voor schooljaar 2022-2023 met 9,5%. Hiermee overschrijdt de academie de symbolische kaap van 1400 cursisten. Deze 1429 kinderen, jongeren en volwassenen volgen les op een van de vier vestigingsplaatsen in de domeinen Muziek, Woord, Beeld en/of Dans.
Redenen voor succes
Aan de basis van het succes liggen meerdere factoren. Zo werd de werking de voorbije jaren verbreed. Opleidingen zijn geherstructureerd of gemoderniseerd. Door het inrichten van nieuwe studierichtingen boort de academie ook een groter doelpubliek aan.
Daarnaast miste de academie de boot van de onderwijsvernieuwingen niet. Dankzij een nieuw leerplan en een nieuwe evaluatiemethode kan de academie steeds meer inspelen op de leervragen van de leerlingen. Indien nodig voorzien lesgevers in hun klassen zowel extra uitdagingen als bijkomende ondersteuning. Hierdoor vallen minder leerlingen af.
Ten slotte is er ook druk aan de zichtbaarheid van de academie gewerkt. Talrijke activiteiten, acties en de 7 kunstkuurprojecten in samenwerking met het dagonderwijs, maakten de school bij een ruimer publiek bekend. Ook de fusie van de twee stedelijke academies (Servais en Meiboom) tot een eengemaakte Kunstacademie in 2020 werpt haar vruchten af.
Inschrijvingen afgesloten
De inschrijvingen voor het schooljaar 2022-2023 zijn op 30 september afgesloten. Voor volgend schooljaar starten de inschrijvingen in juni 2023.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief