Stad organiseert Pizza Fair voor HALSE jeugd

C21

Stad organiseert Pizza Fair voor HALSE jeugd

Schermafbeelding_2022-10-07_om_10
 

In het kader van de Week van de Fair Trade organiseert stad Halle een ‘Pizza Fair’ voor jongeren en jeugdbewegingen. Tijdens dit evenement kan de Halse jeugd pizza’s maken met fair trade- en streekproducten en zo op een speelse manier bijleren over eerlijke handel en duurzaamheid.
De 21ste editie van de Week van de Fair Trade vindt plaats van 5 tot 15 oktober 2022. Tien dagen lang wordt in het hele land fair trade in de kijker gezet. Fair trade of eerlijke handel is een handelssysteem dat benadeelde producenten, meestal uit het Zuiden, de kans geeft op duurzame ontwikkeling. Dankzij eerlijke handel kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen voor zichzelf en voor hun familie.
Eerlijke pizza
Ook in Halle willen we fair trade bekend maken en aanmoedigen. Daarom organiseert de stad op zaterdag 15 oktober een Pizza Fair voor de Halse jeugd. Jongeren, jeugdbewegingen, buurtwerking en jeugdhuis zijn welkom om zelf pizza’s te bakken in een houtoven. De ingrediënten hiervoor kunnen ze verdienen aan de hand van opdrachten die ze moeten uitvoeren bij verschillende partners zoals Wildgroei, Broed, Lokaal Halle en Oxfam Wereldwinkel. Zo wil de stad op een speelse manier de boodschap van duurzaamheid en eerlijke handel overbrengen naar de jeugd.
Om 17u sluiten we de namiddag af met een live optreden door muziekgroep Gicuru. Buurtbewoners en sympathisanten zijn dan ook welkom voor een stukje pizza en een drankje.
Praktisch

  • Wie? Jongeren, oudste takken van de jeugdbewegingen, buurtwerking, jeugdhuis
  • Wanneer? Zaterdag 15 oktober van 14u tot 18u
  • Waar? Plukpark Rodenem, 1500 Halle
  • Hoe inschrijven? Jongeren kunnen zich tot 10 oktober inschrijven via www.halle.be/pizza
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief