HALLE verwelkomt nieuwe inwoners tijdens onthaaldag

C21

HALLE verwelkomt nieuwe inwoners tijdens onthaaldag

Schermafbeelding_2022-10-07_om_14
 

Op zondag 2 oktober trakteerde stad Halle haar nieuwe inwoners op een warm onthaal in CC ’t Vondel, gevolgd door een wandeling langs de belangrijkste stadsgebouwen. De onthaaldag werd afgesloten met een aantal workshops, o.a. over digitale toegang tot de diensten van de stad, en een lunch in het buurtrestaurant. 
Rondleiding door de stad
Zondagvoormiddag, 2 oktober, verzamelden de nieuwe Halse inwoners in  ’t Vondel voor een warm onthaal door de burgemeester en enkele schepenen en gemeenteraadsleden. In totaal waren een 50-tal genodigden aanwezig. Na de verwelkoming met koffie namen medewerkers van het stadskantoor hen mee voor een wandeling langs de verschillende stadsdiensten en andere nuttige adressen in Halle. Zo konden ze kennismaken met o.a. het stadhuis, de bibliotheek, Den Ast, de Kunstacademie, de Sint-Martinusbasiliek, het AZ Sint-Mariaziekenhuis, het Sociaal Huis en de politie.
Workshop in online aanbod
De bibliotheek opende hiervoor uitzonderlijk de deuren op zondagochtend, zodat de inwoners alvast binnen een kijkje konden nemen om kennis te maken met het uitgebreide aanbod boeken, muziek en spelletjes. Verder waren er ook een aantal workshops gepland. Zo werden de inwoners o.a. wegwijs gemaakt in het online aanbod van diensten op de website van de stad. Ondertussen konden de aanwezige kinderen zich laten schminken, glitter tattoos zetten, spelen ik het speelhoekje van de bib en kennismaken met de echte Basiel. De voormiddag werd afgesloten met een buffet verzorgd door het buurtrestaurant van CC ’t Vondel.
Positieve reacties
De nieuwe inwoners reageerden algemeen positief op het initiatief. Het was volgens hen bijzonder nuttig om op deze manier wegwijs te worden gemaakt in de stad en uitgebreid info te ontvangen over de verschillende stadsdiensten. De kennismaking met andere nieuwe bewoners uit hun straat of appartementsblok vormde een extra pluspunt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief