Expo voor Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede op 15 oktober in HALLE

C21

Expo voor Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede op 15 oktober in HALLE

Schermafbeelding_2022-10-07_om_14
 

Op maandag 17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. In aanloop hiervan organiseert onze stad op zaterdag 15 oktober, samen met Open Armen vzw en de werkgroep 17/10, een expo op het Halse Possozplein om het thema digitale uitsluiting onder de aandacht te brengen.
Digitale uitsluiting uitsluiten
17 oktober staat bekend als de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Open Armen vzw is een Halse vereniging waar mensen die in aanraking gekomen zijn met (kans)armoede anderen ontmoeten en ondersteuning vinden. De vzw brengt ook dit jaar samen met de werkgroep 17/10 en stad Halle de armoedeproblematiek onder de aandacht van het brede publiek. Dit doen ze samen al meer dan 10 jaar, telkens rond actuele thema’s.

Dit jaar zetten ze, net zoals in 2021, digitale uitsluiting in de kijker. Minder toegang tot digitale technologieën en een gebrek aan digitale vaardigheden vergroot namelijk het risico op uitsluiting in onze maatschappij en doet de ongelijkheid toenemen. Met een e-inclusie spel en een expo op 15 oktober op het Joseph Possozplein willen Open Armen vzw, de werkgroep 17/10 en stad Halle hierrond meer bewustzijn creëren. Zo willen zij digitale uitsluiting de wereld uithelpen.  
Expo op het Possozplein

  • Wat? Expo op het Joseph Possozplein in Halle over digitale uitsluiting. Via o.a. een e-inclusie spel leer je meer over het thema. Voor organisaties is het bovendien een kennismaking met een handige tool om hun digitale toegankelijkheid te vergroten door in dialoog te treden met de doelgroep die te maken krijgt met de digitale kloof. Het resultaat: samen tot oplossingen komen!
  • Wanneer? Op zaterdag 15 oktober van 8u tot 15u.
  • Waar? Joseph Possozplein in Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief