Webinars en workshops voor een duurzame levensstijl in HALLE

C21

Webinars en workshops voor een duurzame levensstijl in HALLE

Schermafbeelding_2022-10-07_om_17
 

Dit najaar organiseert Intradura in samenwerking met stad Halle verschillende webinars over klimaatbestendige tuinen. Daarnaast vindt er op vrijdag 28 oktober een workshop ‘Koken met restjes’ plaats. Met deze sessies wil de stad haar inwoners aanmoedigen om duurzamer te leven.

  • Webinar: Kleine ontharding (ma. 17/10, 20u)

Laat je niet afschrikken door het woord ‘ontharden’. Je kan al klein beginnen met een tegeltuin, gevelgroen, groene voegen, grasdallen … Tijdens deze webinar ontdek je verschillende opties en de voor- en nadelen van al deze mogelijkheden. Zo geniet je binnenkort van een mooi nieuw stukje groen in je omgeving.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen

  • Webinar: ‘Afval’ in de tuin – hergebruik of juist verwijderen (ma. 24/10, 20u)

Hoe ga je om met afval in je tuin wanneer je je tuin herinricht, onthardt of bv. een tuinberging sloopt? Je krijgt suggesties over hoe je groot snoeihout, sloophout en steenpuin kan hergebruiken en opnieuw nuttig kan toepassen in je tuin. En je ontvangt alle nuttige info over waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen

  • Workshop: Koken met restjes (vr. 28/10, 19u30 in CC ’t Vondel, J. Possozplein 40)

In deze workshop leer je wat je allemaal kan doen met de restjes die je in je broodzak, frigo of diepvries hebt liggen. Onder de noemer 'Koken met restjes' bereid je vier gerechten. Zo geef je een creatieve draai aan je weekmenu én moet je minder snel terug naar de winkel. Ook krijg je tips voor het kopen en bewaren van voeding en hoe je de vervaldata best interpreteert.
Inschrijven: De infosessie is gratis. Je inschrijven voor een sessie is verplicht en kan via de website van Intradura: www.intradura.be/nl/overzicht-workshops-en-infoavonden

  • Webinar: Water in de Tuin (ma. 7/11, 20u)

Water in de tuin goed beheren is belangrijk voor je planten en de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. Tijdens deze webinar leer je meer over hoe je het water in je tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken, maar ook over de functies die water in je tuin kan vervullen.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen

Sessies in samenwerking met de stad Halle, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief