Open Armen laat spelenderwijs kennismaken met digitale uitsluiting op de Markt in HALLE

C21

Open Armen laat spelenderwijs kennismaken met digitale uitsluiting op de Markt in HALLE

Jean-luc_en_khadija_spelen_het_bordspel
 

Op zaterdag 15 oktober stelt Open Armen op de Grote Markt in Halle een interactief bordspel voor dat digitale uitsluiting aankaart. Ook de reizende expo “Delete Digitale Uitsluiting” is van de partij. Deze expo deelt het verhaal van mensen in armoede en de impact die de digitale wereld heeft op hun leven. De acties sluiten aan bij de Werelddag van Verzet tegen armoede op 17 oktober. Open Armen legt met haar actie de kaarten van mensen in armoede op tafel over e-inclusie.

Volgens recent onderzoek van de Koning Boudewijnstichting heeft 39% van de Belgen slechts beperkte digitale vaardigheden en 7% heeft het internet nog nooit gebruikt. Dit werpt drempels op in een samenleving die steeds meer (enkel) digitale toegang aanbiedt tot dienstverleningen. Om digitale uitsluiting tegen te gaan, zet Open Armen - samen met partners CAW Halle-Vilvoorde, stad en OCMW Halle, Buurtwerk Halle en Buurthuis Ommekaar - in op de nood van digitale vaardigheden voor iedereen.

  

Samen obstakels (h)erkennen

Mensen die digitaal uitgesloten worden, vinden moeilijker aansluiting bij voorzieningen en activiteiten. Zo heeft iedereen steeds vaker een online account nodig om bv. bepaalde vergoedingen bij de mutualiteit aan te vragen. Wie digitaal mee is, staat er weinig bij stil dat mensen niet altijd het materiaal of de kennis hebben om dit te doen. Het gevolg: als je niemand kan bellen of fysiek spreken, dan word je ook niet geholpen. Open Armen wil deze zorgen aankaarten bij het brede publiek. Tegelijkertijd wil de vzw andere organisaties, (hulp)diensten, sportclubs en gemeentelijke instellingen helpen om zowel digitaal als offline toegankelijk te zijn voor iedereen. 

 

Daarom heeft Open Armen samen met mensen in armoede een spel ontwikkeld om als organisatie de dialoog aan te gaan, en te ontdekken welke troeven en obstakels ze in handen heeft. Dante Bardiau, opbouwwerker Open Armen, vertelt: “We zien dat diensten zich niet altijd bewust zijn van hun ontoegankelijkheid. De afstand tussen doelgroep en dienst is vaak zeer groot. Dit spel zou die afstand verkleinen, zodat de juiste oplossingen gevonden worden.”

 

Naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen armoede geeft Open Armen een eerste voorstelling van dit interactieve spel. Iedereen is welkom om te komen spelen en te ontdekken hoe het aanbod van diensten en voorzieningen inclusiever kan worden. De voorstelling van het spel en de expo zijn te bezoeken tussen 8 en 15 uur op de Grote Markt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief