HALLE zet in op kindvriendelijke stadsgebouwen

C21

HALLE zet in op kindvriendelijke stadsgebouwen

Schermafbeelding_2022-10-15_om_11
 

 Stad Halle voert al jaren heel actief een kindvriendelijk beleid. Ook de stadsgebouwen zijn voortaan afgestemd op de noden van de jongste inwoners met een speelhoek, aangepaste toiletten en voedingsruimtes.
Sinds 2018 is Halle de trotse eigenaar van het label ‘Kindvriendelijke stad’.
Hiermee verbindt de stad zich ertoe om de rechten van het kind te realiseren en door te voeren in alle beleidsdomeinen. In een kindvriendelijke stad of gemeente zijn kinderen en jongeren volwaardige medeburgers en hebben ze het recht om actief vorm te geven aan de samenleving. Kindvriendelijkheid beschouwen we als een barometer voor een goed lokaal beleid dat de leefbaarheid voor iedereen verhoogt.

Stadsgebouwen aangepast aan jongste Hallenaren
Halle zet opnieuw stappen om de stad nog kindvriendelijker te maken door de stadsgebouwen onder handen te nemen en aan te passen aan onze jonge inwoners. In de wachtruimtes vinden kinderen voortaan speelhoeken met een speelhuisje of een speelbak met spelletjes, boekjes en puzzels. Daarnaast zijn de toiletten in de gebouwen aangepast met onder andere een opstapje, een brilverkleiner en een luiertafel. Bovendien vind je vanaf nu een (borst)voedingsruimte in een aantal stadsgebouwen, zoals het stadhuis en de bibliotheek. Jonge ouders kunnen zich hier in alle rust   terugtrekken om hun kind (borst)voeding te geven.
Basiel toont de weg
Alle kindvriendelijke infrastructuur kan je trouwens duidelijk herkennen aan het logo van Basiel, de kindermascotte van de stad. Zo vinden ouders en kinderen overal vlot hun weg ernaartoe.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief