Activiteiten maken van HALSE bib een belevingsbibliotheek

C21

Activiteiten maken van HALSE bib een belevingsbibliotheek

Schermafbeelding_2022-10-15_om_11
 

De komende maanden pakt de bibliotheek in Halle opnieuw uit met een aantal evenementen. Naast een plek waar je boeken, films en spellen kan lenen, groeit de Halse bib zo verder uit tot een aangename ontmoetingsplek waar je nog meer kan genieten van boeiende activiteiten.

Bib als (t)huis van de stad

Terwijl de werken aan het gebouw in het Elisabethpark volop aan de gang zijn, rolt de bib in haar tijdelijke verblijfplaats in de Victor Baetensstraat haar toekomstvisie uit als belevingsbibliotheek. Met verschillende activiteiten gepland over de komende maanden stelt de Halse bib zich voor als een (t)huis van de stad: een warme, sociale, prikkelende omgeving voor alle inwoners.

Een overzicht van de geplande activiteiten:

Maandelijkse voorleesmomenten

Voorlezen is de beste aanzet tot een leven lang leesplezier en daar helpt de bib graag aan mee. Vanaf november lezen bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers voor. In de Halse bib kunnen luistergrage oortjes vanaf 3 jaar elke eerste woensdag van de maand terecht om 15u. In Essenbeek wordt elke derde zondag van de maand voorgelezen. Deelname is gratis.

Digidokter

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over zoeken op internet, installeren van apps of werken met de online catalogus van de bib? Eén keer per maand kan je, gratis en zonder afspraak, in de bib terecht om je vragen te stellen aan de Digidokter. De volgende afspraken liggen vast op:

woensdag 26 oktober (15u tot 17u)

woensdag 30 november (15u tot 17u)

woensdag 21 december (15u tot 17u)

 Meer info: www.avansa-hallevilvoorde.be/projecten/digidokter.

Ook in 2023 zal je de Digidokter maandelijks kunnen spreken. Hou onze agenda in het oog via www.bibliotheekhalle.be/uit-agenda.

Theatervoorstelling Pimpula

Op woensdag 16 november (van 14u tot 14.50u)  kunnen kinderen tussen 4 en 7 jaar in de Raadzaal van het stadhuis genieten van een interactieve voorstelling over diversiteit, identiteit, taal en andere culturen. Muziek, dans en prachtige kostuums maken van deze fantasierijke voorstelling een leerrijk feest. Ook geschikt voor anderstalige kinderen die Nederlands aan het leren zijn. Toegang is gratis. 

Levende Bibliotheek

Op zaterdag 19 november kan je in het kader van November Wereldmaand de Levende Bibliotheek ontdekken. Hier ontleen je geen boeken, maar mensen van vlees en bloed die graag hun verhaal met je delen. Kom zeker langs tussen 10u en 13u. en ga in gesprek met rolstoelgebruiker Francis, activiste Nicky, Dominiek die leeft met autisme, (ex)-alcoholist Freddy die op straat belandde, vrijwilliger Jos van Villa Samson en Arthur die Turkije verliet en een nieuw leven in België opbouwde.

Tijdens de Voorleesweek, van 19 tot en met 27 november, zet de bib onder het thema ‘Lezen met je oren’ haar mooie boekencollectie in de kijker.

Op zaterdag 26 november (van 10.30u tot 11.30u) brengt verhalenvertelster Hilde Rogge tijdens de voorstelling Fabuleuze Visite verhalen van en over Roald Dahl. De toegang is gratis. Locatie: Raadzaal stadhuis.

Tijdens de Voorleesweek lezen bibliotheekmedewerkers voor in de bib aan de Halse kleuterklassen. Als kleuterleerkracht kan je via www.abchalle.be een voorleesmoment reserveren.

Kleuterleerkrachten kunnen ook voorleestassen met 5 recente voorleesverhalen uitlenen. In elk pakket zijn bovendien vertelplaten voorzien voor kamishibai of Japans verteltheater. Maak het gezellig in de klas en lees elke dag een stukje voor. Reserveer je pakket via www.abchalle.be.

Leesclub Ish Aït Hamou ‘Het moois dat we delen’

Het boek ‘Het moois dat we delen’ van Ish Aït Hamou veroverde meteen de eerste plaats in de lijst met best verkochte boeken en is intussen al aan zijn negentiende druk toe. Tijdens deze leesclub in CC ’t Vondel gaat Ish in gesprek met zijn lezers. Deelnemers schrijven hun vragen op een kaartje, zodat de auteur ze samen met het publiek kan bespreken. Afspraak op zaterdag 21 januari 2023 van 17u. tot 18.30u. Ticket (10 euro) via  www.uitinvlaanderen.be/agenda.

Adopteer een gedicht tijdens de Poëzieweek

Tijdens de Poëzieweek van 26 januari tot en met 1 februari 2023 zoeken 50 weesgedichten een raam op de benedenverdieping aan de straatkant. Halse inwoners, verenigingen en stadsdiensten kunnen een gedicht op hun raam of etalage laten schilderen én schitteren. Meer info: www.weesgedichten.be (online vanaf december). 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief