STEAM-ateliers stimuleren Nederlands bij leerlingen in HALLE

C21

STEAM-ateliers stimuleren Nederlands bij leerlingen in HALLE

Schermafbeelding_2022-11-03_om_20
 

Tijdens de herfstvakantie organiseert de stad Halle een STEAM-atelier voor kinderen van het tweede tot en met vierde leerjaar in JC De Kazerne. STEAM staat voor science, technology, engineering, arts en mathematics. Tijdens zo’n atelier doen kinderen spelenderwijs aan taalverwerving, maken ze op een laagdrempelige manier kennis met de onderdelen van STEAM en leren ze een stukje van het vrijetijdsaanbod in de stad kennen. ​

​Tijdens een STEAM-atelier ontdekken de kinderen via verschillende workshops muziek, theater, beeld en audiovisuele kunsten wat een kunstenaar gemeen heeft met een wetenschapper. De workshops worden gegeven door Bamm! vzw en de verschillende vrijetijdsdiensten van de stad Halle. Het project wordt gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en de stad Halle.

“De STEAM-kampen zijn laagdrempelig opgevat. Zo kan de spreekdurf tijdens de workshops bevorderd worden. We mikken met deze kampen vooral op kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Zo kunnen we het taalverlies, dat in de schoolvakanties kan optreden, tegengaan”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs en Vlaams karakter. 

“We laten kinderen ook kennismaken met het vrijetijdsaanbod in onze stad. Op die manier koppelen we het nuttige aan het aangename”, besluit Louis Van Dionant, schepen van jeugd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief