Vervuilende stadswagens in HALLE voortaan gerecycleerd

C21

Vervuilende stadswagens in HALLE voortaan gerecycleerd

Schermafbeelding_2022-12-08_om_16
 

Uit dienst genomen stadswagens worden voortaan gerecycleerd in plaats van verkocht. Zo wil de stad Halle in samenwerking met vzw Febelauto vervuilende voertuigen van de weg halen.

Stadswagens worden altijd vervangen op basis van leeftijd, algemene technische conditie of een verouderde uitstootnorm. De stad wil voertuigen die niet meer voldoen aan de huidige milieunormen, vervangen door klimaatvriendelijke versies. Om te vermijden dat de afgedankte wagens via een opkoper terug op de Belgische- of export markt terechtkomen en alsnog voor vervuiling zorgen, kiest de stad nu voor recyclage.
Samenwerking met vzw Febelauto
Dit initiatief kadert niet alleen binnen de klimaatdoelstellingen van onze stad, we zetten ermee ook volop in op circulaire economie. Concreet gaat de stad binnen de Green Deal, een project van Vlaanderen Circulair (OVAM) waarbij de Vlaamse overheid groene projecten opzet met partners, een samenwerking aan met vzw Febelauto. Die vzw is een samenwerking van beroepsfederaties binnen de autosector die instaat voor de inzameling, verwerking en recyclage van afgedankte wagens.
Stadsvoertuigen die in aanmerking komen voor recyclage zullen voortaan dus worden aangeboden bij een firma die erkend is door Febelauto. Zo worden onze wagens gerecycleerd voor 97,3%. Bijna alle materialen worden teruggewonnen om ze opnieuw in te zetten als grondstof voor nieuwe producten. Momenteel gaat het om 6 wagens die via de Febelauto gerecycleerd worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief