Stad HALLE blijft werken Fiberklaar op de voet volgen

C21

Stad HALLE blijft werken Fiberklaar op de voet volgen

Schermafbeelding_2022-12-07_om_16
 

Eerder dit jaar werden geen vergunningen meer afgeleverd voor werven van Fiberklaar. Sinds midden november kon Fiberklaar de werken hervatten met aanvullende controles, nauw toezicht en wekelijks overleg. De stad volgt elke werf nog steeds op de voet op.
Intensieve opvolging
De stad Halle organiseerde begin november een overleg met de verantwoordelijken van Fiberklaar over de kwaliteit van de uitvoering van de werken. Hierbij legde de stad een aantal voorwaarden op. Verder voerde de stad een nieuwe procedure in. Hierbij zijn, van de aanvraag tot de oplevering van de werken, de verantwoordelijkheden tussen de verschillende partijen nog strikter bepaald. De stad blijft controles uitvoeren, en ontvangt ook wekelijks verslagen van Circet. Dit extern bedrijf voert kwaliteitscontroles uit op de sleufwerken. Hun opdracht werd na overleg met de stad nog uitgebreid met controles op de huisaansluitingen. Op basis van alle verslagen zit de stad wekelijks rond de tafel voor een bespreking met Fiberklaar, de uitvoerende aannemer en Circet om indien nodig meteen bij te sturen.
Klachten over werven
We merken dat de afspraken sinds november in het algemeen goed worden nageleefd. De stad stelt ook vast dat beschadigingen door de aannemer kwalitatief worden hersteld. We geven ook mee dat niet enkel Fiberklaar werven heeft op ons grondgebied. Ook andere nutsmaatschappijen voeren op verschillende plaatsen werken uit. Uiteraard worden ook deze werven even strikt opgevolgd. Om de vinger aan de pols te houden staat er komende dinsdag een nieuw overleg ingepland tussen het stadsbestuur, de stadsdiensten en Fiberklaar.
Goed om weten: onze stad is hier geen opdrachtgever, maar blijft wel graag op de hoogte van eventuele meldingen over de werken van Fiberklaar. Ook de stadsdiensten volgen de werken op de voet op. Maar een werf zorgt in de winter helaas voor extra modder en vuil in de straat. Dit is niet aangenaam, maar dit valt moeilijk te vermijden. Alvast bedankt voor jullie geduld en begrip.
Meer info over de werken of over dit project?

  • Neem contact op met Fiberklaar via het contactformulier op www.fiberklaar.be, op het gratis nummer 0800 15 905 of via solutions30@fiberklaar.be.
  • Goed om weten: onze stad is hier geen opdrachtgever, maar blijft wel graag op de hoogte van eventuele meldingen over de werken van Fiberklaar in jouw straat. Heb je bv. iets op te merken over de aankondiging van de werken, of over het opnieuw aangelegde trottoir? Laat het weten via www.halle.be (‘meldingen’) of Onze Stad App.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief