Adopteer een weesgedicht voor Poëzieweek 2023 in HALLE

C21

Adopteer een weesgedicht voor Poëzieweek 2023 in HALLE

Schermafbeelding_2022-12-14_om_22
 

Ter gelegenheid van Poëzieweek 2023 slaan de Vlaamse bibliotheken de handen in elkaar om poëzie in het straatbeeld te brengen. Ook Halle wordt één grote poëziebundel, want vanaf 15 december kan elke Halse inwoner of vereniging een weesgedicht op het raam laten schilderen.
Weesgedicht zkt thuis
Ter gelegenheid van de Poëzieweek, van 26 januari tot en met 1 februari 2023, zoeken 60 weesgedichten een thuis, waaronder 10 poëziepareltjes van lokaal Hals talent. Heb jij een raam op de benedenverdieping aan de straatkant? En heb je zin om Halle mee om te toveren in een bewandelbare poëziebundel? Vanaf donderdag 15 december om 10u kan je een gedicht adopteren via weesgedichten.be/bibliotheek/bibliotheek-halle. Hou alvast een foto van het raam bij de hand. Vervolgens komt een bibmedewerker of illustrator met afwasbare verfstift jouw favoriete gedicht op je raam schilderen. Je kan ook opteren om het gedicht zelf op je raam te schilderen
Hoe een gedicht adopteren?

  • Surf naar weesgedichten.be/bibliotheek/bibliotheek-halle
  • Kies je lokale deelnemende bibliotheek.
  • Adopteer een weesgedicht vanaf donderdag 15 december.
  • Geniet samen met de alle Hallenaren van een stad ondergedompeld in bewandelbare poëzie!

Schoonschriftbrigade gezocht!
Voor het aanbrengen van deze gedichten zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Ben je op bepaalde momenten beschikbaar tussen 16 januari en 25 januari? Heb je een passie voor handletteren en illustreren, of gewoon een mooi of leuk handschrift? Geef je op als vrijwilliger voor onze ‘Schoonschriftbrigade’ via bibliotheek@halle.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief