REGIO - Deze collega’s bereiden zelf honderden sterrenmaaltijden voor kansamen op kerstavond

C21

REGIO - Deze collega’s bereiden zelf honderden sterrenmaaltijden voor kansamen op kerstavond

364_maaltijden_
 

Kerst staat alweer voor de deur en dat betekent voor velen: gezelligheid, cadeaus en vooral… veel en lekker eten. Toch is dit voor veel mensen in armoede niet zo vanzelfsprekend. Om ook hen te laten genieten van een feestmaaltijd met kerst, staan de 8 collega’s van Great Company zelf achter de potten en pannen om meer dan 350 kerstmenu’s te kunnen uitdelen op kerstavond.

Terwijl de menu wordt samengesteld door de chefkok van het sterrenrestaurant Sir Kwinten in Lennik, stelt feestzaal Krekelhof hun keuken ter beschikking voor de bereidingen. Op kerstavond organiseren enkele vzw’s in Antwerpen en het Sociaal Huis van Lennik een ophaalmoment, zodat alle 364 kerstmenu’s bij kansarme gezinnen terechtkomen.

En zo staan broers Dries en Pieter Van den Bosch en hun collega-vrijwilligers van hun bedrijfje Great Company de twee dagen voor kerstavond in de keuken om dit groot aantal maaltijden te bereiden. “In plaats van met de collega’s zelf uitgebreid te gaan eten voor kerst, besteden we ons ‘kerstbudget’ graag aan mensen die het wat minder breed hebben,” vertelt Dries trots. “Als vorm van teambuilding staan we met plezier in de keuken om dit voor elkaar te krijgen. Ook de collega’s konden zich meteen vinden in dit initiatief en willen heel graag hun steentje bijdragen.”

Chefkok Glenn Verhasselt van het sterrenrestaurant Sir Kwinten zette mee zijn schouders onder dit initiatief en bedacht het menu. “Mensen in armoede hebben niet de luxe om met kerst een uitgebreid feestmaaltijd te voorzien. Met deze 3-gangenmenu hoop ik ook deze mensen te laten genieten van een sterrenmaaltijd op kerstavond en wat extra warmte en gezelligheid aan de eettafel te brengen,” aldus Glenn.

De menu bestaat uit geroosterde butternutsoep als voorgerecht, heek of hoevekip met een groentelasagne van knolselder en spinazie als hoofdgerecht voor de volwassenen en kip met appelmoes en gebakken krieltjes als hoofdgerecht voor de kinderen. Als dessert krijgt iedereen een duo van witte en donkere chocolademousse. Op kerstavond zullen de maaltijden verdeeld worden over de vzw’s Moeders voor Moeders, De Toevlucht en De Grijze Kat in Antwerpen en het OCMW Sociaal Huis in Lennik. Zij zorgen voor een ophaalmoment op kerstavond of brengen zelf de maaltijden rond. “Sinds de coronacrisis organiseren we helaas geen groot kerstfeest meer,” zegt voorzitster Jo Dries van de vzw De Grijze Kat, “maar via dit initiatief krijgen we toch nog de kans om onze mensen een feestmaaltijd te bezorgen met kerst. We zijn Great Company enorm dankbaar.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief