HALLE biedt burenbemiddeling aan vanaf 1 januari

C21

HALLE biedt burenbemiddeling aan vanaf 1 januari

Scherm__afbeelding_2022-12-29_om_20
 

Halle start op 1 januari 2023 met lokale burenbemiddeling. Bedoeling is om de communicatie te herstellen tussen buren in conflict en met ondersteuning van een onpartijdige burenbemiddelaar samen een oplossing te vinden.
Van dialoog tot oplossing
Heb je last van geluidsoverlast van je buren? Verstoren overhangende takken je zicht? Of is er een discussie over een afscheiding? Kleine frustraties kunnen grote gevolgen hebben en voor spanningen zorgen tussen jou en je buur. Daarom is het goed op tijd in dialoog te gaan en een oplossing te vinden voor beide partijen. Door met elkaar rond de tafel te zitten, kom je sneller tot een gepaste overeenkomst voor iedereen. Hierdoor heb je meer kans om ook in de toekomst conflicten te voorkomen.
Ondersteuning tijdens bemiddeling
Daarom start onze stad op 1 januari 2023 met burenbemiddeling. Opgeleide vrijwilligers brengen buren bij elkaar en begeleiden het gesprek. Zo is de kans groter om onderling een gepaste oplossing voor iedereen te vinden zonder tussenkomst van politie of gerecht. Bovendien kan je onze dienst burenbemiddeling gratis aanvragen.
Praktisch

  • Neem contact op met de dienst burenbemiddeling om het probleem te schetsen via burenbemiddeling@halle.be of 02 365 97 15.
  • Een burenbemiddelaar komt naar je verhaal luisteren en neemt contact op met je buur om ook zijn kant te horen.
  • Vervolgens worden jullie samen uitgenodigd om het probleem uit te praten en een aanvaardbare oplossing uit te werken voor beide partijen.
  • Meer info vind je op www.halle.be/burenbemiddeling.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023

archief