Huiswerkbegeleiding in het ‘Studeer je mee’ atelier in HALLE

C21

Huiswerkbegeleiding in het ‘Studeer je mee’ atelier in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-01-19_om_21
 

De stad Halle lanceert het gloednieuwe ‘Studeer je mee’ atelier om via studiecoaches leerlingen met leerachterstand te begeleiden bij hun huiswerk. Maar liefst 7 lagere en 5 secundaire Halse scholen engageren zich voor dit project
‘Studeer je mee’ atelier
Tijdens de coronapandemie startte onze stad het leerbuddyproject op. Via dat initiatief gingen vrijwilligers individueel aan de slag met leerlingen uit Halse scholen die een leerachterstand hadden opgelopen. Omdat de vraag naar begeleiding nog altijd groot is, bouwt de stad verder op het succes van dit project met het gloednieuwe initiatief ‘Studeer je mee?’ atelier. Hierbij ligt de focus op huiswerkbegeleiding in groep zodat we nog meer kunnen ingaan op de grote vraag.
Leren leren
Studiecoaches helpen leerlingen met een leerachterstand door hen te begeleiden met huiswerk, of te ‘leren leren’. Zo leren ze onder meer zelfstandig werken, een passende studiemethode ontwikkelen en de nodige structuur, planningen en pauzes inlassen. Meertalige leerlingen die moeilijkheden ondervinden met de schooltaal kunnen op aangepaste begeleiding rekenen. Bijlessen komen in het atelier niet aan bod.
Aanmelding via de school
De ingeschreven scholen kunnen leerlingen, in samenspraak met de ouders, aanmelden voor het ‘Studeer je mee?’ atelier. “Op dit moment zijn er 7 lagere scholen en 5 secundaire scholen die hierop ingetekend hebben. Dat bewijst de grote nood aan ondersteuning op dit vlak.” vertelt schepen van onderwijs, Louis Van Dionant. Intussen is het project opgestart in 7 lagere scholen. Hier worden de ateliers op school georganiseerd. Die vertrouwde omgeving heeft voor jongere leerlingen een positieve impact op het leerproces. Voor de 5 ingeschreven secundaire scholen vinden de ateliers plaats in JC De Kazerne. Vanaf 7 februari krijgen de studenten hier elke week op dinsdag huiswerkbegeleiding van 16u tot 19u. Door hen in deze prikkelarme ruimte te ontvangen, maken ze meteen ook kennis met de locaties van de blokspot, het JAC en OverKop.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief