Nieuwe parkeerregeling op Nijvelsesteenweg in HALLE definitief - N-VA Halle stemt tegen

C21

Nieuwe parkeerregeling op Nijvelsesteenweg in HALLE definitief - N-VA Halle stemt tegen

Scherm__afbeelding_2023-03-01_om_22
 

De Nijvelsesteenweg krijgt na een proefperiode definitief extra parkeerplaatsen. Daarmee komt de stad tegemoet aan de vraag van bewoners om maatregelen te treffen die de snelheid van het verkeer doen dalen in hun buurt. Tegelijk creëren we extra parkeergelegenheid in een buurt met een hoge parkeerdruk.
Buurtbewoners uitten al vaker hun bezorgdheid over het feit dat bepaalde autobestuurders te hard op het gaspedaal duwen op de Nijvelsesteenweg. Een proefopstelling toonde aan dat de nieuwe parkeerregeling ervoor zorgt dat wagens hun vaart minderen. De parkeerregeling wordt nu definitief. Op advies van de politie voeren we wel een aantal aanpassingen door aan de proefopstelling: de parkeerplaatsen worden afgebakend met belijning en de parkeervakken worden ingekort. Dat moet de doorstroming verbeteren.

N-VA Halle stemt tegen de definitieve invoering van de parkeerplaatsen op de Nijvelsesteenweg.

“We willen niet dat deze gevaarlijke situatie definitief wordt”, zegt Sven Pletincx. “De gehoopte snelheidsreductie is niet bewezen en als die er al zou zijn dan is het enkel voor de mensen die van de A8 richting centrum rijden. Dit zorgt voor lange wachtrijen en gevaarlijke situaties waarbij vooral bussen zich vastrijden door de slechte doorstroming van het verkeer. Tijdens de proefperiode werden 3 ongevallen genoteerd. Buurtbewoners bezorgden de stad heel wat klachten. Zo kunnen ze hun garage niet meer in- of uitrijden. Er kwamen ook tal van klachten van Hallenaren binnen maar het stadsbestuur besluit deze naast zich neer te leggen en te volharden.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief