Terugblik op een veilige, plezante en alweer onvergetelijke editie van Carnaval HALLE

C21

Terugblik op een veilige, plezante en alweer onvergetelijke editie van Carnaval HALLE

Carnaval2023_2
 
Carnaval2023
 

Om 5 uur 30 weergalmden de laatste liedjes nog door de geluidsboxen. De laatste danspasjes werden gezet op de muziek ‘Zakken, zakken …’ en ‘Van links, van links … en met z’n allen weer naar rechts… tatadatatada…’. Na letterlijk lekker te zijn doorgezakt was het, voor de vele Hallenaren en sympathisanten, om 6 uur tijd om de dolle driedaagse af te sluiten en huiswaarts te keren. 

We blikken terug op alweer een spetterende editie, met dank aan de inspanningen van organisator Halattraction, de carnavalsgroepen, de hulpdiensten, de stad en uiteraard de vele bezoekers, die opnieuw zorgden voor een veilig en plezant feest. 
Hulpdiensten positief over het verloop van de driedaagse
De eerste reacties waren alvast positief. Organisator Halattraction, de politiediensten, het Rode Kruis, het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria, de brandweer en de stadsdiensten sloegen allemaal de handen in elkaar om er een zeer geslaagd en veilig feest van te maken. Zo’n 250 politiemensen van de politiezone Zennevallei, de federale politie en collega’s uit buurgemeenten werden ingezet. Daarnaast stonden een honderdtal vrijwilligers van het Rode kruis in voor de verzorging van licht gewonde feestvierders. En ook het ziekenhuis stond in voor de hulp aan de minder fortuinlijke bezoekers. De laatste dolle nacht werden zo’n 28 mensen verzorgd in het veiligheidsdorp en 6 ritjes werden uitgevoerd richting ziekenhuis Halle. Daar werden de laatste nacht nog 18 personen opgenomen.
Spontane samenwerking voor verloren bril
De meest spectaculaire verzorging bleek een vervoer naar het ziekenhuis voor een afgebroken nagel die moest verwijderd worden. Verder betroffen het klassieke verzorgingen, zoals lichte snijwonden, verstuikingen en intoxicaties. Een leuke en spontane samenwerking kwam tot stand toen één van de bezoekers haar bril zoek raakte in… de riool. Met man en macht werd gezocht naar de bril en uiteindelijk kon de dame weer wat helderder zien met iets wat verzopen bril, die nu iets meer had van een duikbril. Maar goed. Na een flinke opschoonbeurt kwam alles weer goed.
De brandweer stond eveneens de hele nacht paraat, maar diende gelukkig niet uit te rukken. Het duikersteam meldde geen incidenten. De politie haalde uiteindelijk 6 mensen uit het feestgedruis. Het ging om enkele kleinere vechtpartijen tussen 4 en 5u30 in de vroege ochtend, waarbij 5 personen bestuurlijk werden aangehouden voor de verstoring van de openbare orde. Eén persoon kon niet meer op de benen staan en belandde op een politievoertuig. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel. Verder werden nog 6 onmiddellijke minnelijke schikkingen uitgedeeld voor drugsbezit. Enkele jongeren die het kanaal opzochten voor een zwempartijtje konden gelukkig worden overtuigd om toch elders afkoeling op te zoeken. Al bij al blikt de politie terug op een vrij rustige nacht. 
Ontruiming verliep vlot dankzij regenbui
En verder was er gelukkig ook tijd om te genieten van de vrolijke muziek, de gezellige sfeer en het mooie vuurwerk. Met het vrij aangename weer waren de verschillende markten afgeladen vol en stonden toeschouwers weer rijen dik om het vuurwerk te aanschouwen.   

Om 6 uur, alsof de weergoden meehuilden na een vrij zachte en droge nacht, eindigde het feest met regendruppels. De ontruiming van het terrein verliep daarom dan ook uitermate vlot. De stadsdiensten en de organisatie zetten vele manschappen in om er voor te zorgen dat de stad er weer netjes bijlag voor de volgende bezoekers. Zo hernemen de winkels vandaag hun dagelijkse activiteiten. De kermis zelf blijft op het Possozplein staan tot woensdag 29 maart. De attracties op het Stationsplein, de Leide en parking Bres daarentegen breken al vroeger af. Zij vertrekken na woensdag 22 maart. 
Gevonden voorwerpen
Intussen werden ook de laatste gevonden voorwerpen geregistreerd en bezoekers die iets lichter huiswaarts keerden, kunnen alvast een kijkje nemen op de Facebookpagina van de politiezone Zennevallei in de hoop hun gsm-toestel, sleutel of etuis terug te vinden.  
Afscheid van een gerenommeerd voorzitter 
Na 23 jaar voorzitterschap zal Jos Appelmans zijn sjerp aan de grote haak hangen. Wie de opvolger wordt, zal bij verkiezing worden beslist. Tijdens de avond werd Jos nog op alle mogelijke manieren bedankt voor zijn rijke carrière bij Halattraction: een boodschap op de Basiliek, vele handdrukken en een toespraak, … Bedankt voorzitter voor de vele mooie jaren, de uitbouw en het op de kaart zetten van carnaval Halle! 

  

En de hulpverleners zijn het er over eens: ’t was een goeike. Of om het met de woorden te zeggen van Eddy Wally: het was GE-WÉL-DIG! Op naar de volgende editie!

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023

archief