De nieuwe inclusieve speeltuin op het Jeugdcentrum Stroppen in HALLE is een feit

C21

De nieuwe inclusieve speeltuin op het Jeugdcentrum Stroppen in HALLE is een feit

Img_7430
 

  Op stroppen werd zaterdagochtend een inclusief speeltuig ingehuldigd De nieuwe speeltuin is ontworpen om toegankelijk te zijn voor alle kinderen, ongeacht hun leeftijd of beperkingen. Het beschikt over een verscheidenheid aan speeltoestellen, waaronder schommels, glijbanen, klimrekken en meer, die zijn ontworpen om ook kinderen met een beperking in staat te stellen te spelen en te verkennen. JC Stroppen kon deze inclusieve speeltuin realiseren met de ondersteuning en financiële steun van de stad Halle.

Kris Weemaels : Het is met grote vreugde dat ik vandaag deze bijzondere gelegenheid mag openen: de nieuwe inclusieve speeltuin hier op het Jeugdcentrum Stroppen in Halle. Dit is een moment waar we lang naar hebben uitgekeken. Het is dankzij de vrijgevigheid van de stad Halle dat we hier vandaag samenkomen om deze nieuwe speeltuin te openen.

Na verschillende gesprekken met de toenmalig Schepen van Jeugd, Mevr Dieuwertje Poté en Mevr Astrid Roeges, verantwoordelijke team kinderen en jongeren van de stad Halle, om de speeltuigen van JC Stroppen te vernieuwen, diende JC Stroppen op 29 mei 2019 een aanvraag in bij het stadsbestuur voor de aanleg van een inclusieve speeltuin. In Halle zijn er immers weinig speeltuinen waar kinderen met een beperking terechtkonden en wij wilden hier verandering in brengen.

Op 2 december 2019 vond er een laatste overleg plaats tussen JC Stroppen, Dieuwertje en Astrid. Tijdens dit overleg werd het idee van de inclusieve speeltuin verder besproken, gefinaliseerd en werden de nodige stappen besproken om het idee te realiseren.

Op de laatste gemeenteraad van 2019 werd het voorstel voor de aanleg van de inclusieve speeltuin goedgekeurd. Er werd voor het jaar 2022 een bedrag van 40.000 euro vrijgemaakt.

In januari 2021 werd er een afsprakennota opgesteld en werden verschillende offertes aangevraagd voor de aanleg van de speeltuin. Er werd nagedacht over welke toestellen er in de speeltuin moesten komen en hoe deze toegankelijk konden worden gemaakt voor kinderen met een beperking. Hiervoor stuurde JC Stroppen in maart 2022, samen met het stadsbestuur, een enquête uit waarbij de Hallenaren hun voorkeuren konden aangeven. Hierbij werd gevraagd naar welke speeltoestellen er moesten komen, welke materialen er gebruikt moesten worden en welke sfeer er gecreëerd moest worden in de speeltuin.

In mei 2022 werd een bestek met offerteaanvraag opgemaakt voor deze inclusieve speeltuin. Ook hierbij kreeg JC Stroppen de hulp van de stad Halle. Björn D'Ours, Groenambtenaar en verantwoordelijke Project- & investeringsbureau, gaf ons de nodige raad.

In juni 2022 werden de verschillende offertes voor de aanleg van de inclusieve speeltuin zorgvuldig bekeken en bestudeerd. Na het vergelijken van de offertes werd er een afsprakennota opgesteld in samenwerking met het stadsbestuur. Deze afsprakennota werd goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van eind juni 2022.

Na de goedkeuring van de afsprakennota werd er in juli een bestelling geplaatst bij Boerplay, leverancier van speeltoestellen. Vervolgens werd de speeltuin in september geplaatst.

Recentelijk, twee weken geleden, heeft JC Stroppen nieuw zand aangevoerd om ervoor te zorgen dat de speeltoestellen op een veilige en comfortabele ondergrond staan. Dit zorgt ervoor dat kinderen onbezorgd en veilig kunnen spelen in de inclusieve speeltuin.

De aanleg van de inclusieve speeltuin is nu voltooid en de speeltuin is klaar voor gebruik. Deze speeltuin is een plek waar alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, hun talenten of hun beperkingen, samen kunnen komen en samen kunnen spelen. We weten allemaal hoe belangrijk spelen is voor de ontwikkeling van kinderen en het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot een veilige en inclusieve speeltuin.

Dankzij de steun van de stad Halle hebben we deze droom kunnen verwezenlijken. De stad begrijpt de waarde van inclusiviteit en gelijkheid, en heeft deze speeltuin mogelijk gemaakt door financiële steun te bieden. We zijn de stad Halle dan ook ontzettend dankbaar voor hun bijdrage.æ

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief