Leerlingen Zilverberk HALLE steunen slachtoffers van aardbeving

C21

Leerlingen Zilverberk HALLE steunen slachtoffers van aardbeving

20230329_085814
 
20230329_091508
 
Img-20230329-wa0008_3203_
 

Een gezellige drukte op het Stationsplein in Halle woensdagochtend. Ruim 700 leerlingen van basisschool Zilverberk kwamen er samen om het startschot te geven voor een bijzondere solidariteitsactie. De komende weken zullen ze het zwerfvuil in de Halse straten opruimen en tegelijkertijd ook de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië steunen. 

Elk jaar zetten de leerlingen van Zilverberk hun schouders onder een actie voor het goede doel. Meestal is dat een gesponsorde wandeling, maar dit jaar gooien ze het over een andere boeg met een gesponsorde zwerfvuilactie. De leerlingen kunnen zich per opruimbeurt in Halle laten sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst van de actie gaat naar het consortium 12.12 om er de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië mee te steunen.

Woensdagochtend werd het startschot voor de actie gegeven op het Stationsplein in Halle. Ruim 700 leerlingen, van de eerste kleuterklas tot het zesde leerjaar, verzamelden er in fluohesjes. Ze kregen uitleg over de actie en luisterden samen naar het actielied dat werd opgenomen door enkele Belgische artiesten. 

De kinderen krijgen nu een paar weken om op zoek te gaan naar sponsors. Na de paasvakantie beginnen ze dan aan hun opruimrondes in Halle, in samenwerking met de stad Halle en Mooimakers. Enkele weken later zal bekendgemaakt worden hoeveel de warme actie voor 12.12 precies heeft opgebracht.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief