Klachten tegen uitbreiding bouwtaks zijn ongegrond

C21

Klachten tegen uitbreiding bouwtaks zijn ongegrond

Scherm__afbeelding_2023-04-26_om_14

De klachten van twee projectontwikkelaars tegen de uitbreiding van de bouwtaks in Halle zijn ongegrond. Dat heeft het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid geoordeeld.

Eind vorig jaar breidde de stad Halle het belastingreglement op bouwen, herbouwen en plaatsen van onder meer afsluitingen en aanplakborden uit. Onder andere de bouw van bijkomende wooneenheden en kavels wordt extra belast. 

 

Vergoeding voor gemaakte kosten

Door de invoering van een bouwtaks krijgt de stad een vergoeding voor de gemaakte kosten voor de aanleg van infrastructuur en het openbaar domein en kan ze ook werk maken van een kwalitatieve omgeving. Denk aan de aanleg van riolering, de kosten voor afvalverwerking en het voorzien van infrastructuur voor kinderopvang, onderwijs en sport en vrije tijd.

 

Ongegronde klachten

Twee projectontwikkelaars dienden een klacht in tegen de gemeenteraadsbeslissing bij het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur. Volgens hen was het belastingreglement onwettig en onvoldoende gemotiveerd. Het bedrag van de belasting zou ook onredelijk hoog zijn. 

 

Het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur onderzocht de klachten en oordeelt dat ze ongegrond zijn. De uitbreiding van het belastingreglement is dus wettelijk in orde en het reglement blijft onveranderd van kracht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief