Halle Cycling organiseert eerste editie Grote Prijs Stad Halle

C21

Halle Cycling organiseert eerste editie Grote Prijs Stad Halle

Scherm__afbeelding_2023-04-25_om_20
 

Op zondag 13 augustus slaat de wielergekte weer toe in onze stad. Dan wordt de eerste Grote Prijs Stad Halle gereden. Halle sluit voor de wielerwedstrijd voor profrenners een samenwerkingsovereenkomst af met organisator Halle Cycling.

Halle heeft iets met wielrennen. Jarenlang was onze stad de startplaats voor de wedstrijd Halle-Ingooigem. In 2020 werd zelfs het startschot van het Belgisch Kampioenschap Wielrennen in Halle gegeven.

 

Door de coronapandemie kon Halle-Ingooigem in 2021 en 2022 niet doorgaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd definitief afgevoerd omdat de organisatoren in Ingooigem een doorstart niet zagen zitten.

 

Enthousiast startcomité

In Halle bleef het startcomité wel enthousiast. De leden besloten om de organisatie om te vormen tot de vzw Halle Cycling en een eigen wedstrijd voor profrenners te organiseren. Het belooft een echt wielerfeest te worden voor de fans. De renners vertrekken op zondag 13 augustus op de Grote Markt en komen aan op de Edingensesteenweg aan Colruyt. Op het traject van de omloop staan enkele pittige hellingen in de streek. Al meer dan veertig ploegen hebben zich ingeschreven.

 

Logistieke en financiële steun

De stad Halle verleent graag haar medewerking aan de organisatie en sluit een samenwerkingsovereenkomst af met vzw Halle Cycling. Halle ondersteunt de vereniging financieel met een toelage van 10.000 euro en ook logistiek kan de vzw op onze hulp rekenen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief