HALLE - Nieuw petanque terreinen/terras op Stroppen geopend

C21

HALLE - Nieuw petanque terreinen/terras op Stroppen geopend

Img_7547
 
Img_7549
 
Img_7553
 

De nieuwe petanqueterreinen/terras werden maandagmorgen geopend. De accomodatie werd  mede mogelijk dankzij de burgerbudgetten van de stad Halle. De opening vond plaats op maandag 1 mei  op de locatie aan de Guido Gezellestraat in Halle.  Na de officiële opening startte ook meteen het eerste petanquetornooi op JC Stroppen, in samenwerking met PC Da Pippo. Meteen een kans om ‘professionele’ petanquespelers aan het werk te zien. 

JC Stroppen wou deze gelegenheid ook aangrijpen om hun dankbaarheid te tonen aan de stad Halle en haar burgers voor hun steun bij het realiseren van dit project. Zonder hun inzet en betrokkenheid hadden we deze prachtige petanqueterreinen/terras niet kunnen realiseren.

Zie hier de historiek van de club PC Da Pippo, toen destijds er enige onenigheid was bij Petanqueclub De Bres , zochten vele leden andere oorden op . Toen er aan één van onze leden een voorstel werd gedaan door een zelfstandig restaurantuitbater dat hij zou pleinen maken en dat we er welkom waren . Dit lid nam toen contact op met Ronny Ceuppens om een nieuwe club te starten. Ronny overtuigde om te verhuizen naar de nieuwe locatie , de naam was direct gevonden Petanqueclub Da Pippo genoemd naar de zaak van de uitbater . Op 1 mei werd de club officieel ingehuldigd nu 6 jaar geleden

In September nam Ronny het roer in handen en werd  hij unaniem verkozen tot Voorzitter .
Hij doet zijn verhaal. 

Heb toen niet bij de pakken blijven zitten en heb contact opgenomen met het Jeugdcentrum Stroppen en ons probleem uitgelegd dat we zonder pleinen gingen vallen . Ik werd uitgenodigd op een vergadering en heb toen een voorstel gedaan om voor de Zaal pleinen aan te leggen die ook in dubbel kunnen gebruikt worden , ook als terras en het groen te behouden .

Deze mensen hadden meteen een goed luisterend oor , ze wilden reeds ook al petanquepleinen aanleggen . Het startschot was gegeven en er kwam onmiddellijk actie om via een burgerbudget een aanvraag in te dienen , mensen uit het bestuur en mezelf als buren hebben dit met een goed dossier en met de hulp van de bevolking binnen gehaald .
Nu de pleinen/terras er is wilden we een groot tornooi organiseren om de pleinen in te huldigen en als dank aan de vzw Jeugdcentrum Stroppen die we eeuwig dankbaar zijn . Ondertussen is daar al een goede vriendschapsband mee ontstaan we helpen waar het nodig is , het ene plezier is het andere waard .
Ben fier dat ik de club gered heb en dat we nog fantastische momenten gaan hebben met de leden , we waren afgelopen seizoen met 35 leden en er komen nu reeds nieuwe leden bij . Spelers die competitie spelen bij een andere club zijn ook welkom mits een kleine bijdrage als steunend lid. We organiseren zoveel mogelijk met de club daguitstap naar een andere stad waar we spelen in de namiddag spelen tegen de plaatselijke club , verleden jaar was het Blankenberge dit jaar wordt het Oudenaarde waar dan 's morgens een bezoekje kunnen brengen aan het centrum van de RVV .
Wij vragen een jaarlijks lidgeld waarvan we onze aansluiting betalen aan de Federatie Vlaanderen zodanig dat elk lid verzekerd is en dat ze ook een licentie krijgen, zodat men kan deelnemen aan tornooien waar dit vereist wordt .
Voor het spelen hebben we spelerskaarten die we verkopen aan €10 voor 12 speelbeurten om onze kas wat te spijzen . 
Nieuwe leden zijn steeds welkom , de nieuwkomers betalen hun bijdrage , krijgen daarvoor in ruil een polo en een waardebon voor een meeneempizza bij Pizzeria Da Pippo zodat we deze persoon ook niet vergeten ( Werd onze Ere-Voorzitter ) De aangeslotenen krijgen ook een formulier voor de mutualiteit om het bedrag of een deel ervan terug te krijgen als men nog geen ander sport heeft ingediend bij de mutualiteit . 
Onze strijdkreet is " Respect en vriendschap " hoog in het vaandel dragen en een club waar de diversiteit al aanwezig is . 
Wie ruzie maakt gaat er bij mij onherroepelijk uit . 
Ik ben nog steeds op zoek naar een goede secretaris liefst tweetalig omdat we toch wat franstalige leden hebben onze Sicilianen, een Spanjaard een Hongaarse . Heb een vrouw als penningmeester die prachtig werk verricht een een oude rot in het vak die in tal van verenigingen ooit zijn stempel gedrukt heeft Andreas Radzio zowat mijn rechterarm we kennen elkaar al bijna heel ons leven. ,Iedereen in ons bestuur doet zijn werk voortreffelijk , ieder zijn taak , ben trots op deze bende .
Hopelijk volgen er nog mooie en gezellige dagen met onze club .
Onze speeldagen zijn op dinsdag en daonderdagavond aanvang 19u tot 22u en zondagvoormiddag aanvang 10u tot naar ieders wens …..
Bij ons is iedereen welkom ook mindervaliden of van welke nationaliteit ook ze mogen wezen .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief