Fastned opent snellaadstation op carpoolparking Sint-Rochus in HALLE

C21

Fastned opent snellaadstation op carpoolparking Sint-Rochus in HALLE

Img_7670
 
Img_7671
 

 Fastned heeft een snellaadstation geopend op de carpoolparking Sint-Rochus in Halle, aan de verbindingsweg N203 tussen de E19 en de E429, vlak bij de Brusselse ring. Het gaat om het 20ste station van het Europese snellaadbedrijf in België, en het eerste in de zuidrand van Brussel.

De carpoolparking Sint-Rochus beschikt over acht laadplaatsen met een maximale capaciteit van 300 kW en heeft ook de mogelijkheid om later uit te breiden. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 km bereik opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan zijn typische gele dak bedekt met zonnepanelen.

Voor de komst van het snellaadstation werd de carpoolparking van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) opnieuw aangelegd. Bij de heraanleg van de carpoolparking werden ook 16 nieuwe bomen geplant.

Het nieuwe snellaadstation in Halle kon rekenen op zowel de Belgische Benefic- als de Europese CPT-subsidie voor de plaatsing van snellaad-infrastructuur.

Tom Debruyn, concessiemanager bij Agentschap Wegen en Verkeer (AWV): “Door versneld laadpalen te installeren langs de grote verkeersassen, stimuleren we elektrisch rijden. We publiceren geregeld open oproepen aan de markt om onze dienstenzones uit te rusten met laadinfrastructuur en ze ook te beheren, zoals Fastned dat doet. Dit station is een van onze 58 locaties waar je momenteel snel of ultrasnel kan laden in Vlaanderen.”

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “De elektrificatie van het wagenpark staat voor een absolute stroomversnelling: tegen eind 2023 zullen er dubbel zoveel elektrische wagens rondrijden als eind 2022. Extra stations als deze zijn dus broodnodig, ook omdat ze de zogenaamde laadangst wegnemen. Ze verzekeren dat je altijd ergens snel kunt laden en weer door kunt rijden. We zijn heel trots dat we als bedrijf de standaard hebben gezet voor hoe die infrastructuur er moet uitzien.”

In oktober 2020 Fastned opende zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1.000 locaties in Europa. Naast Halle komen er in België de komende weken ook Fastned-stations bij in Vielsalm - het eerste in Wallonië, Erpe-Mere en Oostende. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief