Reproductie ‘De geschiedenis van LEMBEEK’ wordt verwijderd

C21

Reproductie ‘De geschiedenis van LEMBEEK’ wordt verwijderd

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

In Lembeek wordt het doek met de reproductie van het kunstwerk ‘De geschiedenis van Lembeek’ aan het Claesplein weggehaald. We onderzoeken of het werk elders een nieuwe plaats kan krijgen.
Installatie op braakliggend terrein
Begin dit jaar contacteerde de eigenaar van het braakliggende terrein aan het Claesplein de stad Halle met de vraag om het doek met de reproductie van het kunstwerk ‘De geschiedenis van Lembeek’ op zijn eigendom te verwijderen. Volgens de overeenkomst met de eigenaar moet dat gebeuren voor 30 juni 2023. Het originele kunstwerk kan je nog altijd bewonderen in zaal De Kring in Lembeek.
Onderdeel van toeristisch project
De reproductie van het kunstwerk werd in augustus 2012 geplaatst als onderdeel van het toeristische project 'Dichter bij Vroeger/Halliterair'. Aanvankelijk was het de bedoeling om het doek en de installatie tentoon te stellen tot eind november 2012. De installatie bleef jaren overeind om zo het zicht op het braakliggende terrein op de hoek van het plein te verfraaien.
Doek blijft bewaard
Momenteel is er niet meteen een andere locatie beschikbaar om de reproductie een plaats te geven. We onderzoeken wel verder de mogelijkheden en intussen bewaren we het doek. De kans bestaat dat er in de toekomst een nieuw kunstwerk in het Lembeekse straatbeeld opduikt in het kader van de triënnale GIST, waarbij kunst, theater, literatuur, natuur, gastronomie en industrie elkaar ontmoeten op iconische locaties.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief