Doorgangswoning Brusselsesteenweg HALLE klaar voor eerste bewoners

C21

Doorgangswoning Brusselsesteenweg HALLE klaar voor eerste bewoners

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

Op de Brusselsesteenweg opent de stad een doorgangswoning. Halle biedt zo een oplossing voor inwoners die door een crisissituatie tijdelijk in woonnood verkeren.
Vlaamse subsidies
De nood aan betaalbare woningen in onze regio heeft grote gevolgen voor inwoners die in een crisissituatie verkeren. Voor mensen die te kampen krijgen met bijvoorbeeld een brand of partnergeweld, is het bijzonder moeilijk om op korte termijn een andere woonst te vinden. Daarom kocht de stad in 2020 een pand op de Brusselsesteenweg aan om met Vlaamse subsidies te renoveren tot een doorgangswoning met 2 appartementen.
Flexibele indeling
Na een renovatie van 7 maanden is de doorgangswoning op de Brusselsesteenweg klaar om de eerste bewoners te verwelkomen. Ze kunnen er enkele maanden verblijven, terwijl ze een meer permanente woonoplossing zoeken. Het gebouw is flexibel ingedeeld met 2 appartementen met telkens 3 slaapkamers. De huurprijs wordt bepaald in functie van het aantal in gebruik genomen slaapkamers. Het gebouw is bovendien centraal gelegen in de stad, vlak bij scholen, winkels en openbaar vervoer. De werken kosten 180.000 euro.
Sollenbeemd
In september start ook de renovatie van een pand in Sollenbeemd. De stad kocht dit gebouw aan in 2020 om er 2 centraal gelegen doorgangswoningen te vestigen. Die vervangen de verouderde en minder goed bereikbare panden in Lembeek. Als dat nodig is, kunnen we de 2 wooneenheden op Sollenbeemd samenvoegen om een groter gezin op te vangen. Ook hier kan Halle rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief