Basisschool Don Bosco HALLE koopt 38 fietsen aan!

C21

Basisschool Don Bosco HALLE koopt 38 fietsen aan!

Img_20230531_094633
 

Basisschool Don Bosco te Halle kocht 38 fietsen aan met behulp van een verkeerssubsidie. Volgend jaar komt er een grotere fietsenstalling. 
De voorbije jaren zette een werkgroep Verkeer zich in voor het verwerven van de subsidies om zowel de kleuter als de lagere school te voorzien van een aantal fietsen en de bijhorende fietsenstalling. Om deze te verwerven, ondernam de school verschillende stappen. 
Zo werd er een leerlijn Verkeer van de onthaalklas tot het 6de leerjaar opgesteld zodat de leerkrachten in de klas aan de slag konden gaan. Fiets- en wandelexamens werden georganiseerd, bewustmakingscampagnes in verband met zichtbaarheid in het verkeer, ouders werden via Stad Halle bevraagd door middel van een enquête, fietslessen werden georganiseerd, sensibilisering dode hoek,  … Op deze manier kreeg de school de subsidie.
Dankzij de subsidie van de Provincie Vlaams-Brabant, een commerciële geste van de lokale fietsenwinkel Ava Fietsen en een bijdrage van de Don Bosco school kon de school de volgende zaken aankopen: 6 loopfietsen, 6 kleuterfietsen en 26 kinderfietsen. 
Maar hierbij stopt het niet! De basisschool plant ook al voor de komende jaren. Volgend schooljaar slaan ze de handen in elkaar met de afdeling van het Buitengewoon Lager Onderwijs. Hierbij zullen opnieuw subsidies worden aangevraagd voor een veiligere schoolomgeving en de leerlingen nog bewuster te maken van hun plaats in het verkeer. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2023
Marc Sluys/ Fleur Deleeuw
Zeger Rosvelds
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief