HALLE ondersteunt Akabe Joepie voortaan op maat

C21

HALLE ondersteunt Akabe Joepie voortaan op maat

Scherm__afbeelding_2023-11-28_om_20
 

Akabe Joepie Halle krijgt voortaan een subsidie van 2.000 euro per jaar van de stad Halle. De vereniging voor kinderen met een beperking kan zo meer activiteiten organiseren, extra materiaal aankopen en monitoren opleiden. 

 

Akabe Joepie Halle is opgericht in 2019. Deze jeugdvereniging voor kinderen met een beperking maakt deel uit van de vzw Scouting Halle. Akabe Joepie mag gratis gebruik maken van het Joepie-gebouw en het materiaal van de speelpleinwerking. Na een startsubsidie van 250 euro ontving de vereniging vanaf 2020 volgens het subsidiereglement een toelage op basis van het aantal leden en leiding en de frequentie van de werking.  

 

Voorheen onzekere toelage 

Omdat er voor kinderen met een beperking niet veel jeugdverenigingen bestaan, telt Akabe Joepie naast leden uit onze stad ook veel leden uit de ruime regio rond Halle. Dit heeft gevolgen voor de toelage. Omdat 2 op 3 leden bij Akabe Joepie niet uit Halle komen, kan Akabe Joepie ook maar rekenen op een beperkte subsidie.  

 

Voortaan ondersteuning op maat 

Omdat Halle toegankelijkheid voor iedereen hoog in het vaandel draagt, sluit de stad nu een samenwerkingsovereenkomst op maat af voor de periode 2024-2025 met Akabe Joepie. De vereniging is voortaan zeker van gepaste ondersteuning, waaronder een jaarlijkse subsidie van maximum 2.000 euro. De vereniging kan zo de focus leggen op haar jeugdwerk en naast een kamp en uitstappen met de leden ook zeker 1 vormingsmoment voor animatoren per jaar organiseren.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief