HALLE bundelt info over woningdelen in meldpunt samenhuizen

C21

HALLE bundelt info over woningdelen in meldpunt samenhuizen

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 

Hallenaren vinden voortaan op een handige pagina op de website van de stad info over alternatieve vormen van woningdelen. Van co-wonen tot samenhuizen… Op www.halle.be/woningdelen vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen over dit onderwerp.
Opmars alternatieve woonvormen
Voor starters is het soms moeilijk om hun droomhuis te vinden. Gelukkig zijn er veel alternatieve woonvormen in opmars die een oplossing kunnen bieden. Deze nieuwe manieren van wonen zijn vooral interessant voor kleinere gezinnen, jongeren en senioren op zoek naar betaalbare huisvesting. Bovendien biedt woningdelen ook vaak een oplossing voor het aanpakken van verouderd vastgoed.
Vragen over verschillende vormen van woningdelen
Denk je met je gezin aan ‘co-wonen’ waarbij jullie een tuin delen met een ander huishouden? Of wil je samenhuizen met enkele vrienden om de kosten te delen? Mooi én spannend, want deze nieuwe vormen van wonen roepen ook heel wat vragen op. Welke rechten heb je als medehuurder, bijvoorbeeld? En moeten samenhuizers zich met z’n allen domiciliëren op hetzelfde adres?
Stad Halle verzamelt antwoorden op website
Stad Halle verzamelt de antwoorden op deze vragen over alternatieve vormen van samenwonen voortaan op de stadswebsite. Dit in samenwerking met Woonwinkel Zennevallei: hier kan je terecht voor gratis informatie, begeleiding en advies rondom al je vragen over wonen. Alle richtlijnen staan overzichtelijk, per vorm van samenwonen, op www.halle.be/woningdelen. Bovendien kan je via het formulier op de pagina rechtstreeks je vragen stellen aan het Meldpunt samenhuizen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief