HALLE steunt gezinnen die een kind herdenken tijdens Koesterweek

C21

HALLE steunt gezinnen die een kind herdenken tijdens Koesterweek

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 
Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 
Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 

Van 8 tot en met 15 december is het Koesterweek: een week om je hart te tonen aan gezinnen die een kind missen. Zo steun je hen door (online) een kaarsje te branden op 10 december tijdens WereldLichtjesDag.
Koestervlag en -kaarsjes

De Koesterweek is een initiatief van het Berrefonds. Die vzw wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind. Tijdens de Koesterweek van vrijdag 8 tot en met 15 december roepen zij op om zoveel mogelijk hartjes te laten verschijnen in het straatbeeld en online. Zo zal de Koestervlag wapperen aan het stadhuis op het Oudstrijdersplein en aan de Don Boscokerk in Buizingen.
WereldLichtjesDag
Daarnaast gaat er ook aandacht naar WereldLichtjesDag. De stad roept Hallenaren op om zondag 10 december om 19u een kaarsje te branden en hiervan een foto te posten op Facebook of Instagram. Onder de slogan ‘Omdat ieder licht een verhaal is’ ontstaat zo wereldwijd een golf van licht als steun voor alle ouders die een kind herdenken.
Winterse wandeling
Sveerplekje, de kinderboekenwinkel in de Don Boscokerk, zet WereldLichtjesDag bovendien extra in de kijker met een winterse wandeling. Het vertrek is gepland om 14.30u aan de Don Boscokerk in Buizingen en aansluitend is een drankje voorzien. Om 16u is er ook een voorleesmoment en vervolgens kan je een wereldlichtjeskaars maken. Om 19u kan iedereen rond de vuurkorf steun vinden bij elkaar.  

Info: www.koesterweek.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief