Opnieuw een echte kerstboom op de Grote Markt en kom goedgemutst eindejaarshoppen in HALLE

C21

Opnieuw een echte kerstboom op de Grote Markt en kom goedgemutst eindejaarshoppen in HALLE

Img_8340
 
Opnieuw een echte kerstboom op de Grote Markt
Voor het eerst sinds 2015 staat er tijdens eindejaar op de Grote Markt een echte kerstboom. Met dank aan Buizingenaar Frédéric Hanard. Hij schenkt een boom van bijna 10 meter hoog aan de stad Halle en stak mee de verlichting aan.
 
Deze winter zorgt een naaldboom uit Halle mee voor de kerstsfeer op de Grote Markt. De eigenaar, Frédéric Hanard, kreeg de eer om de verlichting in de boom aan te steken. Hij schonk de boom aan de stad en had daar goede redenen voor. Hij contacteerde de burgemeester, die onmiddellijk ter plaatse kwam kijken. "Ik vond de boom gewoon prachtig en voelde aan dat dit de kerstsfeer in ons centrum extra zou versterken", aldus burgemeester Marc Snoeck.
Mooie herinneringen
“De boom is te groot geworden voor mijn tuin”, vertelt Frédéric. “Mijn vader kocht de boom in 1998. We vierden toen rond die kleine boom kerst in de woonkamer. Ik heb er mooie herinneringen aan. Nu kunnen alle inwoners genieten van de boom. Hopelijk denken ze ook terug aan mooie familiemomenten als ze kijken naar mijn kerstboom.”
Duurzaamheid blijft belangrijk
De voorbije jaren koos stad Halle voor een LED-kerstboom als duurzaam alternatief. Duurzaamheid blijft belangrijk. Frédéric ging de boom zeker laten kappen omdat hij te groot werd voor de tuin. De afstand van het transport van Buizingen naar Halle is ook beperkt. De stad plant ook 6 nieuwe bomen op de hondenlosloopweide aan Kruisveld om de kerstboom te compenseren.
Sfeervol verlicht tot eind januari
De lichtjes in de kerstboom zijn zeker niet de enige die dit jaar in Halle schitteren. Begin november werd de sfeerverlichting in de straten al opgehangen en nagekeken. Zo baden de winkelstraten opnieuw in een magische eindejaarsfeer. Dit jaar blijft de verlichting hangen tot eind januari. Dus ook tijdens de solden in januari maken we het nog gezellig.
Kom goedgemutst eindejaarshoppen in Halle!
Eindejaarsfeer in Halle? Natuurlijk! Halle zet zich deze winter in de kijker als winkelstad waar altijd iets te beleven valt. De Goedgemutst naar Halle-campagne valt op in het straatbeeld. En elk weekend is er extra animatie.
Van een bezoek aan Halle word je deze winter vanzelf goedgemutst. Dat is het uitgangspunt van de vrolijke eindejaarscampagne. Shop originele cadeautjes in sfeervol verlichte winkelstraten, breng een bezoekje aan het huis van de Kerstman of trek je schaatsen en glij over het ijs op Halle Schaatst. Elk weekend valt er iets te beleven in de binnenstad.
Vrolijke mutsen in het straatbeeld
De herkenbare mutsen duiken op in de straatversiering, in de etalages van de winkels en op de bussen. Een handige folder bundelt alle activiteiten die je kan meepikken en enkele bijzondere figuren stonden model voor onze affiches. Bijzonder? Ja hoor. Want de goedgemutste modellen bestaan niet echt. Ze werden gemaakt met de hulp van artificiële intelligentie. Had jij het door?
Winkels open op zondag
Iedereen gaat graag op zoek voor het ideale geschenkje voor de feesten. Tijdens de eindejaarshopping zijn daarom de winkels open op zondagen 9,16,24 en 31 december van 13u tot 17u. En koopjesjagers slaan zelfs hun slag op zondag 7 januari, ook van 13u tot 17u, als de soldenperiode net begonnen is.
Extra animatie
Elk weekend is er extra animatie. Van kerstacrobaten tot een minitreintje dat het centrum doorkruist. In het Albertpark is er ook een gezellige kerstmarkt. Op www.halle.be/eindejaar ontdek je alles wat er deze winter te beleven is in Halle.
Zet dus je leukste muts op en laat Halle je hart verwarmen tijdens de meest magische periode van het jaar!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief