Marc Snoeck trekt de Vooruit lijst in HALLE

C21

Marc Snoeck trekt de Vooruit lijst in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-12-08_om_21
 
 Burgemeester Marc Snoeck wordt de lijsttrekker voor Vooruit in Halle bij de;gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024.
“Daarmee kiezen we voor vertrouwen, ervaring, expertise, standvastigheid, voor een mens onder de mensen", zegt voorzitter Bertrand Demiddeleer. “We zijn dan ook zeer vereerd en heel erg blij dat Marc dit nog eens wil doen en we geloven dat de mensen ook beseffen wat voor goeds hij en de ploeg de voorbije jaren heeft gedaan voor de stad. Zoals de opening van het recyclagepark waarbij vooral de nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid. Of de aankoop van twee huizen op het Possozplein omdat dit naar de toekomst toe mogelijkheden schept om onze culturele infrastructuur fors te verbeteren. Maar ook op sociaal vlak en zoveel meer. En dat net in een zeer moeilijke periode vol crisissen.”
 
Marc Snoeck zit sinds 1982 in de politiek, eerst als OCMW-raadslid, dan 24 jaar als fractieleider in de oppositie, in 2013 werd hij schepen en sinds 2019 is hij burgemeester.
 
“Zonder een hart voor de mensen en een luisterend oor kan men geen beleid voeren.” zegt Snoeck. “Betrokken zijn bij hetgeen er leeft onder het volk; niet vanuit een ivoren toren, maar dichtbij de mensen en het verenigingsleven.  Maar ook inzet, gedrevenheid en volharding zijn noodzakelijke voorwaarden. Ik ben graag en veel onder de mensen en  hou van het verenigingsleven.”
De huidige burgemeester gaat dan ook  voor een nieuwe ambtstermijn.
 
“De voorbije jaren is een zeer bijzondere periode geweest, met de coronacrisis, de organisatie van de vaccinatie voor heel de Zennevallei, de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne en tenslotte de energiecrisis.  Ik kan echter iedereen recht in de ogen kijken.  Als burgemeester heb ik steeds mijn verantwoordelijkheid genomen.  Ook al waren de beslissingen soms minder prettig.” zegt Marc Snoeck.
 
Ondanks deze vrij turbulente periode is men bij Vooruit globaal genomen toch bijzonder tevreden over tal van nieuwe initiatieven en realisaties die de voorbije periode samen met de meerderheid tot stand werden gebracht. 
“Is het werk af?  Zeker en vast niet! Er liggen nog tal van uitdagingen te wachten. Maar het palmares en het gepresteerde werk mag zeker gezien worden. Dit is natuurlijk het werk van een ploeg.  En dat geldt ook voor de verkiezingen. Ik ben geen kopman, waarbij de hele ploeg in dienst van die kopman moet rijden, ik ben een teamspeler en geef mee de richting aan.” aldus Marc Snoeck.
 
De ploeg hangt echt goed aan elkaar en dus zullen alle huidige mandatarissen die deze legislatuur gestart zijn, ook opnieuw kandidaat zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief