Vooruit HALLE kiest voor burgemeester Marc Snoeck als lijsttrekker

C21

Vooruit HALLE kiest voor burgemeester Marc Snoeck als lijsttrekker

Scherm__afbeelding_2023-12-11_om_09
 
Burgemeester Marc Snoeck TREKT DE LIJST van VOORUIT in Halle bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024.
“Daarmee kiezen we voor vertrouwen, ervaring, standvastigheid, voor een mens onder de mensen”, zegt voorzitter Bertrand Demiddeleer. “We zijn dan ook zeer vereerd en heel erg blij dat Marc dit nog eens wil doen en we geloven dat de mensen ook beseffen wat voor goeds hij en de ploeg de voorbije jaren, in een moeilijke periode vol crisissen, heeft gedaan voor onze stad”.
Marc Snoeck zit sinds 1982 in de politiek, eerst als OCMW-raadslid, dan 24 jaar als fractieleider in de oppositie, in 2013 werd hij schepen en sinds 2019 is hij burgemeester.
“Zonder een hart voor de mensen en een luisterend oor kan men geen beleid voeren”, zegt Snoeck. “Betrokken zijn bij hetgeen er leeft onder het volk; niet vanuit een ivoren toren, maar dichtbij de mensen en het verenigingsleven.  Maar ook inzet, gedrevenheid en volharding zijn noodzakelijke voorwaarden. Ik ben graag en veel onder de mensen en hou van het verenigingsleven”.
De huidige burgemeester gaat dan ook voor een nieuwe ambtstermijn.
“De voorbije jaren is een zeer bijzondere periode geweest, met de coronacrisis, de organisatie van de vaccinatie voor heel de Zennevallei, de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne en tenslotte de energiecrisis.  Ik kan echter iedereen recht in de ogen kijken.  Als burgemeester heb ik steeds mijn verantwoordelijkheid genomen. Ook al waren de beslissingen soms minder prettig”, zegt Marc Snoeck.
Ondanks deze vrij turbulente periode is men bij Vooruit globaal genomen toch bijzonder tevreden over tal van nieuwe initiatieven en realisaties die de voorbije periode samen met de meerderheid tot stand werden gebracht.  
Zoals de opening van het recyclagepark waarbij vooral grote nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid.  Ook de aankoop van twee huizen op het Possozplein omdat dit naar de toekomst toe mogelijkheden schept om onze culturele infrastructuur fors te verbeteren.
“Is het werk af? Zeker en vast niet! Er liggen nog tal van uitdagingen te wachten. Maar het palmares en het gepresteerde werk mag zeker gezien worden. Dit is natuurlijk het werk van een ploeg. En dat geldt ook voor de verkiezingen. Ik ben geen kopman, waarbij de hele ploeg in dienst van die kopman moet rijden, ik ben een teamspeler en geef mee de richting aan”, aldus Marc Snoeck
De ploeg hangt echt goed aan elkaar en dus zullen alle huidige mandatarissen die deze legislatuur gestart zijn, ook opnieuw VOORUIT-kandidaat zijn.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief